Input your search keywords and press Enter.

Wedstrijdkalender: evenementen waar je bij wilt zijn deze lente

Het is mei, dus lente! Op het moment van schrijven is het ongeveer 30 graden. Een tijdelijke tropische uitschieter. Maar laten we er gaan uit gaan dat het de komende tijd perfect lente weer wordt voor een hardloopwedstrijd of en ander sportief evenement. Er zijn namelijk heel wat leuke evenementen de komende periode!

Voor wie wel wat inspiratie kan gebruiken of niet kan kiezen, hier vindt je een drietal leuke sportieve evenementen waar je echt bij wil zijn in de komende weekenden.

1. Zondag 21 mei 2017 Marikenloop

Om te beginnen komend weekend. Voor de dames is op zondag 21 mei a.s. de Marikenloop in Nijmegen, één van de oudste en bekendste ‘ladies runs’ van Nederland. Dit jaar kunnen de dames meerennen over een afstand van 5 km, 7,5 km of 10 km. Inschrijven voor het evenement is niet meer mogelijk, maar kijken natuurlijk wel.

Bij de Marikenloop is ook een festival terrein met muziek, food en workshops (van paaldansen tot dumping fitness). Het festival terrein is open vanaf 10:00 uur. Meer informatie vind je natuurlijk op de site van de Marikenloop.

@dames let op: als je graag wil mee rennen met -nog- een ladiesrun, dan is er nog een hele leuke mogelijkheid: de Ladies Run in Rotterdam op 11 juni a.s. Inschrijven voor deze run kan nu nog wél, dus wees er snel bij!
2. Zondag 21 mei 2017 Barts Media Run

Een loop die ook op 21 mei a.s. gehouden wordt en waar je je nog wel voor kunt inschrijven is de Barts Media Run. Op 25 mei is het namenlijk 15 jaar geleden dat mediapionier Bart de Graaff overleed. Uit eerbetoon en ter nagedachtenis aan de bevlogen programmamaker, richtte familie en vrienden na zijn dood de Bart de Graaff Foundation op, met als voorzitter Barts zus Mirjam de Graaff. De stichting is in het leven geroepen om Bikkels, jonge mensen met een levensbepalende beperking die een eigen onderneming willen starten, te steunen.

Op 21 organiseert diezelfde Bart de Graaff Foundation, de allereerste Barts Media Run op het Mediapark in Hilversum om geld in te zamelen voor de Bikkels die de Barts Foundation steunt. De route loopt dwars dóór het mekka van Nederlands medialandschap. Dat betekent: rennen langs de decorhallen en kleedkamers, dwars door de studio’s. En er gaat iets gebeuren met bakstenen gooien en andere typische Bart dingen! Ook een aantal BNers rennen al mee zoals Kees Tol, Bridget Maasland, Michiel Veenstra, Beau van Erven Dorens en Irene Moors. Inschrijven kan nog!

3. Zondag 28 mei 2017 Sixty60: een MTB én Trailrun

Op zondag 28 mei organiseert MudSweatTrails de tweede editie van de Sixty60: een MTB én Trailrun over de Utrechtse Heuvelrug. Als team van 2 of solo leg je een trail van 20km én een 40km MTB route af. Het uitgezette parcours zijn twee verschillende lussen, daarmee krijg je een complete route over de mooie Utrechtse Heuvelrug! Ga je de teamuitdaging aan, dan kun je elkaar door de moeilijke momenten heen helpen. Het maakt de voldoening nog groter.

MST sluit deze dag af met een gezellige BBQ aan bosrand. Inschrijven kan deze week nog, dus onderneem snel actie als je erbij wilt zijn!

foto credit header: Renée Tijdink.

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 3 =