Roadrunning

Training recap: week 4

Training recap: week 4

Training recap: week 4

In voorbereiding op de marathon loopt het aantal kilometers per week langzaam op. Deze week liepen we in totaal 70 kilometer. Maar lopen was niet het enige wat we deze week deden. Ik (Erlinde) had een afspraak bij het SMCP met sportdiëtiste Anja van Geel. En ik boekte een reis naar Kenia, een toplocatie voor een hoogtestage!

Maandag

Maandag was rustdag. Bijna de enige dag in de week waarop ik volgens het schema ‘vrij’ van sporten heb. Want volgens ons marathon schema moeten we 5 dagen in de week lopen. Vijf keer is even wennen. Maar ook leuk en het is een kwestie van niet teveel over nadenken, maar gewoon doen. Just do it! Nike, wist dit al lang 🙂

Dinsdag

Vanavond tijdens de training van Running Improvement stond een ‘Interval Training Extensief’ op het programma. Dit betekende interval op- en iets onder het marathontempo. Aangezien mijn marathontempo niet zo hoogt ligt.. (want ik moet het tempo natuurlijk wel 42 km lang kunnen volhouden), was dit niet zo’n zware training. Maar aansluitend deden we nog een krachttraining waarbij een groot deel van het lichaam aan bod kwam.

Woensdag

Op woensdag moest ik een progressieve duurloop van 15 km doen, waarbij elke kilometer telkens iets sneller moeten worden gelopen. Qua planning vond ik de woensdag wat lastig, maar uiteindelijk besloot ik direct vanaf mijn werk in Zutphen te gaan lopen. Ik kon een uurtje eerder stoppen en daardoor was het nog licht toen ik vertrok. Beter! Veel in het donker lopen is maar saai.

Mudrun

Ik wilde langs de uiterwaarden van de IJssel rennen en het leek me wel leuk om direct naast het water in het gras te lopen. Toen ik de steile dijk wilde afrennen naar het water, gleed ik gelijk weg in de klei. Ik probeerde nog overeind te blijven, maar dat lukte 1 seconde en toen rolde ik vervolgens een uur naar beneden ;). Door de klei/ modder. Mijn schoenen, broek, jasje zaten helemaal onder. Wat een slecht idee was dit. Nu maar in mijn modder outfit over de weg verder.

Donderdag

Een tijdje geleden schreven we hier over een hoogte stage voor de marathon en waar je dat in Europa allemaal kan doen. Europa is fantastisch, maar Kenia is nog véél fantastischer. Ik hakte deze week de knoop door en ga naar Kenia! Samen met de wereldtop trainen 😉 Voordat je denkt dat ik het nu wel heel hoog in mijn bol heb gekregen… er gaan ook heel veel recreatieve lopers naar Kenia om daar te trainen, dus daar pas ik wat beter tussen. En natuurlijk ga ik er niet alleen maar lopen, maar ook tripjes maken. Maar…later meer over de Kenia plannen en wat ik daar precies ga doen.

Vrijdag

Op mijn werk kreeg ik een kaartje van een leuke collega die helaas -voor ons- een andere baan heeft en dus wegging. De tekst op het kaartje van Loesje: “Tussen alles of niets liggen lekkere tussendoortjes” is wel toepasselijk voor mijn (sport)leven nu. En in ieder geval voor de 5 km (een herstelrondje) die ik vandaag moest lopen.

Anja van Geel

Daarna had ik een afspraak met Anja van Geel, sportdiëtiste en zij maakt deel uit van de Expertgroep Voeding van NOC*NSF en werkt op het Sport Medisch Centrum Papendal. Ook hierover later veel meer, want de afspraak was super interessant en leerzaam. Een tipje van de sluier kan ik wel vast oplichten want ik was benieuwd naar de visie van Anja over brood.  Ik eet behoorlijk vaak brood omdat ik het lekker en makkelijk vind. Maar tegenwoordig is het de trend (hype) om vooral géén brood te eten. Dus voel ik me -een soort van- schuldig dat ik zoveel brood eet.

Oprah

Al zei Oprah Winfrey in een tweet deze week ook al, dat ze is afgevallen door het elke dag eten van brood. Vervolgens schoot het aandeel van de Weight Watchers als een raket omhoog. Kennelijk is dat ook de visie van de Weight Watchers, want anders snap ik het verband niet.

Hoe dan ook, ook Anja van Geel gaf ook aan dat brood op zich een prima voedingsmiddel is (wel bruin en het ligt wel iets genuanceerder, maar daarover later dus meer!).

Zaterdag

De training bij Running Improvement begon om ’s ochtends om 9:15 u met een techniektraining. Daarna renden we 15 km de STROMENDE REGEN. Stefanie en ik liepen samen op marathontempo. Ik kan niet zeggen dat ik echt heb genoten van de training, maar daarna voelde het wel weer goed.

Zondag

Ook vandaag liepen Stefanie en ik samen. Er moesten 22 km’s afgetikt worden. Qua route waren op het laatst even wat inspiratieloos, maar we maakten er toch een mooi rondje van. O.a. door het bos van Warnsborn, De Gulden Bodem en Sonsbeek. Gelukkig was het onderweg grotendeels droog, want nog een training in de stromende regen, zagen we allebei niet zo zitten.

Morgen beginnen we onze trainingsweek met MONDAY RUNNERS DAY. Heb je je nog niet opgegeven, maar twijfel je? Niet twijfelen, gewoon doen.

Training recap: week 4

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − zes =