Input your search keywords and press Enter.

Training Recap: week 34

Training Recap: week 34

Mijn trainingsweken worden steeds intensiever, in aanloop naar de ultra marathon moet ik steeds meer kilometers maken. Het is soms wel een moeilijke puzzel om alle trainingen te doen. Het warme weer was daarnaast een extra uitdaging afgelopen week. Ik liep een paar keer met 30 graden Celsius. Wat een verschil met de kou tijdens ASICS Beat the Sun op 21 juni, waarvan ASICS de race recap afgelopen week publiceerde.

Maandag

Zoals gebruikelijk in mijn schema is maandag een rustdag. De week begint dus relaxed op hardloopgebied. Na een weekend waarin ik flink wat kilometers maakte, kwam de rust op het juiste moment.

Dinsdag

Van rustdag naar trainingsdag met Running Improvement. We liepen ongeveer 12 km, op een redelijk pittig tempo. En dat voelde vooral zo door de warmte. Vooral na het hardlopen, tijdens de krachttraining, breekt het zweet me uit. De warmte maakt het trainen voor een (ultra) marathon, wel wat moeilijk soms. Aan de andere kant.. toen ik afgelopen winter trainde voor een marathon, regende het heel vaak. En trainen in de regen was misschien nog veel zwaarder.

Woensdag

Ook vandaag was het warm. Rond de 30 graden. Maar er stond wel een training op het schema. Vorige week schreef ik al dat het soms wat lastig is om al die hardlooptrainingen tussen werk en andere bezigheden door te plannen, dus ik probeer dat wel zo efficiënt mogelijk te doen. Vandaag rende ik van mijn werk, in Nijmegen, naar station Arnhem. Ik kwam een hoop fietsers tegen, maar er waren nauwelijks hardlopers die zo gek waren om met dit weer te gaan rennen.

Omdat ik op een relatief makkelijk tempo liep, ging het goed en het ik niet zoveel last van de warmte. Onderweg bij een tankstation moest ik wel wat extra water kopen. De medewerker van het tankstation vroeg aan mij waarom ik eigenlijk van Nijmegen naar Arnhem aan het hardlopen was. Daar was hij al verbaasd over, maar toen ik vertelde dat ik voor een 80 kilometer aan het trainen ben, vond hij dat al helemaal bijzonder. Maar hij zei ook dat hij mij niet knettergek vond. Dat scheelt alweer.

Donderdag

Vandaag deed ik ‘s avonds wat yoga en voor de rest, was het een hardlooploze dag. Vandaag zag ik de video van Beat The Sun, op 21 juni jl. Waar ik de reserve was. De video is heel tof, ook al is mijn rol erin  beperkt tot 15 seconds of fame  ;-).

Vrijdag

Normaal gesproken is vrijdagavond trainingsavond met Running Improvement, maar vanavond kon ik niet. Ik moest dus voor mijn werk de training in mijn eentje doen. Ik maakte iets minder kilometers dan zou moeten. Het valt niet mee om zo vroeg op te staan en daarna een training af te werken. Maar.. was het was achteraf wel lekker om voor het werk mijn hardlooprondje er al te hebben opzitten. Een goed begin van de dag.

Zaterdag

Officieel zou ik volgens mijn schema op zondag 35 km moeten lopen, maar dat kwam qua planning dit weekend echt niet goed uit. Ik kon er op zaterdag nog net een 30 km tussendoor uitknallen, maar een 35 km zat er nu niet in. Het was zaterdag weer behoorlijk warm en ik had te weinig water meegenomen. Ik verloor zoveel vocht door die warmte en om dat aan te vullen was echt veel water nodig. Ik had gedacht dat ik onderweg nog wel wat water zou kunnen kopen, maar ik kon niks vinden. De laatste kilometers waren daardoor wel mega zwaar, maar uiteindelijk kwam ik dan toch weer thuis aan.

Zondag

Ook vandaag was het qua planning weer wat lastig om te trainen en liep ik iets minder kilometers dan volgens het schema zou moeten. Het was een off-road interval training en nog steeds erg warm. Nadat ik vorige week keihard op mijn plaat was gegaan toen ik een boomstronkje over het hoofd zag, was ik vandaag wel extra alert. Ik bleef gelukkig op de been en naar (weers)omstandigheden ging de training best ok. Ik kiep 12 km en daarmee werd mijn kilometerstand van de afgelopen week 79,2 km, die ik dan maar afrond naar 80 km.

Die 80 kilometer loop ik nu in een week, maar die moet ik dus uiteindelijk aan 1 stuk gaan lopen. Maar gelukkig heb ik daarvoor nog even om te trainen…

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − vijftien =