Input your search keywords and press Enter.

Training Recap: week 30

Terug van weggeweest, de training recap. Eindelijk stelde mijn sportweek weer wat voor, na de rustperiode van de Mont Blanc Marathon. Deze week was een hele leuke week, waarin ik onder andere meedeed met een training van team Craftrun.

Maandag

Op maandagavond had ik afgesproken met Renée om foto’s te schieten op het Rozendaalse Zand. Renée -a.k.a. Running Photographer- Tijdink. Zij heeft niet alleen talent voor hardlopen, maar ook voor het maken van (hardloop)foto’s. En wat ik ook merkte: het leven van een running model valt niet mee, ik moest ook echt aan de bak. Sprinten zelfs, door dat zand! Een aardige workout maakte Renée ervan.

Dinsdag

Na mijn werk ging ik voor een relaxed rondje van ongeveer 10 K. Daarna stond een gesprek met mijn trainer (Kees) van Running Improvement op het programma. De bedoeling van het gesprek was om mijn doelen voor de komende periode helder te krijgen. Na de Mont Blanc Marathon was ik in tweestrijd. Ga ik nu voor de kortere afstanden en meer trainen voor snelheid, of ga ik verder met de trailruns?

Ultra

En dan bedoel ik ook letterlijk verder. Beyond the marathon. Oftewel een ultra: Alles verder dan 42 KM. Tijdens het gesprek werd het wel duidelijk. Het kriebelt te erg. Ik kan niet stoppen met trailrunnen, ik kan niet stoppen met die lange afstanden. Ik ga door! En niet voor een klein beetje meer dan de marathon. Nee bijna het dubbele. Gekkenwerk, maar het wordt 80 K.  Daarover later meer. (Iets met: If your dreams do not scare you, they are not big enough…)

Woensdag

Nog steeds is het een relatief rustig weekje. Dus vanavond geen hardlooptraining. Maar ik deed wel wat yoga.

Donderdag

Ook donderdag hoefde ik niet te rennen. Ik hou me maar voor om nog even flink te genieten van het niet hoeven hardlopen. Want de volle trainingsweken gaan binnenkort zeker weer komen. Ik heb mijn nieuwe schema nog niet, maar ik ben erg benieuwd hoe het eruit gaat zien en hoe ik alles qua planning in elkaar ga knutselen.

Vrijdag

Training met Running Improvement. We liepen een rondje met wel wat stevige versnellingen en heuveltjes onderweg. Met daarna een kracht circuitje. Met onder andere de “Sumo squat”, waar ik -vooral op zondag nog- spierpijn van had. Na de training was het tijd om te proosten op de verjaardag van Anne Hester, want om 0:00 uur werd ze 29 jaar!

Zaterdag

Rustdag.

Zondag

Eind februari verscheen hier een blogje over de crowdfundingsactie van Team Craftrun. Run-way girls deed ook een donatie en als beloning… mocht ik een keertje meedoen met de training 😉

Craftrun 1

Speed it up

Zondag was het zover. We verzamelden om 9:30 u bij parkeerplaats ’t Peekske in Beek. Van te voren was ik wel bang dat ik deze toppers niet bij zou kunnen houden. Dus dat zij dus een paar kilometer verderop zouden lopen en ik nog ergens achteraan zou hobbelen, maar gelukkig stond er snelheidsheidwerk op het programma. Met interval kan je natuurlijk een stuk beter je eigen tempo lopen dan met een lange duurloop bijvoorbeeld. Ik ging er dus maar vanuit dat het wel goed zou komen.

Techniek

We begonnen met een paar kilometer inlopen door het Montferlandse Bos. Dat bos ken ik alleen van de Montferland Night Trail. Tijdens de night trail is het donker, dus toen zag ik natuurlijk niks. Maar nu wel. Mooie omgeving! Na het inlopen was het tijd voor wat loopscholing. De laatste tijd heb ik niet zoveel aan loopscholing gedaan. Of beter gezegd: niks aan loopscholing gedaan. Want de focus lag meer op krachttraining en kilometers maken (ivm de marathon du Mont Blanc). Dat was nu wel te merken. Op het gebied van loopscholing/ techniek valt wel wat winst behalen voor mij. Volgens Titus moest ik maar vaker meedoen 😉

Kort en snel

Na de techniek was het tijd voor actie! Sprintjes heuvelop. Het klinkt tegenstrijdig, omdat ik de komende tijd ga trainen voor de ultieme lange afstand, maar kort en snel vind ik ook geweldig. En al helemaal als die training ook nog eens in het bos is.

#NoMud NoGlory

Tijdens de blokkentraining, die daarna volgende, begon het al helemaal op mijn geliefde trailrun te lijken. De bedoeling was om 1 minuut op tempo te lopen met 30 seconden pauze. Dit drie maal achter elkaar. Vervolgens kregen we 3 minuten pauze. Na de pauze begonnen we weer van voren af aan. De paden waren door de regen van de laatste dagen niet zo heel best. Op sommige stukken lagen mega plassen en dan kan je er natuurlijk heel moeilijk om heen gaan lopen, met het risico dat je alsnog in de plas stapt, maar je kan er ook gewoon doorheen denderen. Je bent een trailrunner, of je bent het niet.

Pics or it didn’t happen

Na het derde en laatste blok, was het ook echt wel genoeg geweest, wat mij betreft. Nog stukje uitlopen, een fotootje van het gezellige Craftrunteam en toen zat het erop. Het was een pittige training, maar daar houd ik van. Al met al een fijn begin van de zondag en mijn donatie meer dan waard!

craftrun 2

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 1 =