Input your search keywords and press Enter.

Trail Time: Verdwaald!

PicMonkey Collage
Trail Time: Verdwaald!

Vanochtend deden we mee aan een Trail Run van Arnhem Loopt. Maar dit was niet zo maar een trail, nee het was een “oriëntatie loop”. Op de website van de Nederlandse Oriënteringsloop Bond (ja die bestaat, dat wisten wij ook niet..) wordt uitgelegd wat oriënteringslopen is.

Het komt er op neer dat je niet alleen fysiek bezig bent, maar daarbij ook moet nadenken. Het doel is, om met behulp van een gedetailleerde kaart en een kompas, te navigeren tussen controlepunten. Hierbij mag je zelf jouw optimale route kiezen. Uiteindelijk wint degene met de kortste looptijd. Blijkbaar is dit ook nog eens een Olympische discipline, maar wij waren nog niet bekend met deze tak van sport.

#Selfie

In ons geval was de bedoeling om met behulp van een gedetailleerde kaart naar twee verschillende punten te lopen. Als bewijs moest daar een #selfie gemaakt worden. Er waren in totaal 4 teams, wij waren team C. We gingen van start en vol goede moed liepen we snel richting het eerste punt (dachten we).

Onderweg kwamen we de mannen van groep D tegen, die ook naar hetzelfde eerste punt moesten. Wij besloten met hun mee te lopen, maar dat bleek geen goed idee. Kaartlezen is toch moeilijker dan je denkt (en nee.. dus niet alleen voor vrouwen, want de mannen bakten er ook weinig van). Het probleem was vooral dat we dachten dat de gestippelde lijnen op de kaart fietspaden waren terwijl het achteraf zandpaden bleken te zijn.

Eind van het verhaal is dat we een mooie route van ongeveer 10 km hebben gelopen, maar dat we onze ‘checkpoints’ nooit hebben gezien, de selfies niet zijn gemaakt (alleen aan het startpunt, maar dat telt niet) en dat we verdwaald waren. Al het begin is moeilijk, zullen we maar zeggen.

Underdressed

Gelukkig was het vandaag een heerlijk weertje, hebben we toch lekker gelopen en werden we achteraf getrakteerd op een drankje met een (super lekkere) koek op het terras van de Oranjerie van Kasteel Rosendael. We waren ‘slightly underdressed’ in onze hardloopkleding (behalve Stefanie in haar FAMOUS shirt;-). Maar wat een mooie locatie is de Oranjerie! We waren er nog nooit binnen geweest, maar het zag er geweldig uit. Perfecte trouwlocatie ook, dus…voor wie nog plannen heeft?

Volgende week zaterdag staat er voor Erlinde weer een Trail Run op het programma, de Stuwwal Trail in Oosterbeek (19 km). Gelukkig is daarbij het parcours uitgezet, dus daar zal het niet aan liggen. En mocht het nou toch weer misgaan….. 

“It’s better to run and get lost, than never to run at all!

You Might Also Like

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × vijf =