Input your search keywords and press Enter.

Trail Time: Lucky number 1921

IMG_20140529_152625

Het startnummer is gehaald, Lucky number 1921…En dat betekent dat ik (Erlinde) zaterdag voor het eerst zal meedoen aan een trailwedstrijd: de StuwwalTrail in Oosterbeek. Als ik de verhalen mag geloven dan gaat het een behoorlijke uitdaging worden. Nederland heeft dan wel geen echte bergen, maar het zal zaterdag toch erg steil worden.

Up/Down

Dit is dus niet alleen 19 km lang heel veel klimmen, maar veel ook (technische) afdalingen. Over dat laatste maak ik me wel wat zorgen. Omdat het zoveel heeft geregend, zullen de paden nogal glad zijn. Tel daarbij op dat ik geen trailschoenen heb, maar op m’n gewone Sauconys van de berg af moet, dus ik voorzie wel wat moeilijkheden. Daarnaast heb onlangs griep gehad en mijn conditie nog steeds niet optimaal. Mijn voorbereiding op een wedstrijd is -zeg maar- wel eens beter geweest.

In the flow

Omdat het mijn eerste trail is heb ik ook geen streeftijd in mijn hoofd, genieten is dus mijn uitgangspunt. Daarnaast is iedereen bij Trailen toch een stuk minder gefocust op de tijd. Het gaat veel meer om lopen in the flow en ja, genieten dus. Ik verwacht dat het parcours mooi zal zijn, maar daarnaast zijn de weersvoorspellingen voor zaterdag ook top: 21 graden en een zonnetje. Met dat genieten zou het dus wel goed moeten komen.

Drakensbergen

En hoe zwaar het zaterdag ook mag worden, zo zwaar als de Drakensbergen in Zuid Afrika, zal het niet zijn. MudSweatTrails deelde (via Twitter) deze vette trailer van de film Travailen. In de film doet Trailsuperster Ryan Sandes een recordpoging om de beroemde Drakensbergen (tot 3482 meter hoogte) lopend te doorkruisen.

It is impossible to win the race unless you venture to run, impossible to win the victory unless you dare to battle!

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × drie =