Reviews

Test: Scorpion-In-Ear-Pro

Test: Scorpion-In-Ear-Pro

Een tijdje geleden won Wendy de bluetooth hoofdtelefoon: Scorpion- In- Ear-Pro. De voorwaarde was dat ze na de testperiode een aantal vragen zou beantwoorden, want ik was erg benieuwd hoe deze hoofdtelefoon haar zou bevallen. Wendy heeft ‘m inmiddels getest. En of zij de Scorpion een aanrader vindt? Dat lees je hieronder.

Wendy, eerst even voorstellen. Wie ben jij en wat doe je qua sporten?

Ik ben Wendy, 35 jaar, woon in Huissen, ben getrouwd en heb een bonuskindje van 14. Ik ben 7 jaar geleden begonnen met hardlopen (ik sportte eerlijk gezegd überhaupt niet). Mijn eerste stapjes waren met Evy. Na 5 km ben ik doorgegaan met Start-to-run naar 10 km. Mijn eerste halve marathon was in Leiden. Die is alweer 6 jaar geleden en inmiddels ben ik na een korte hardlooppauze weer aan het opbouwen. Voor dit jaar staan onder andere de Dam tot Dam, 7 Heuvelen en de Diepe Hel Holterbergloop op het programma.

Hoe vaak en waar loop je zoal?

Ik loop ongeveer 3 keer in de week, afhankelijk van de andere sporten die ik doe (powerboxen en bootcamp) en mijn werk. Ik vlieg als stewardess de hele wereld over dus tijdens mijn verblijf verken ik de bestemming vaak op mijn hardloopschoenen.

Run the world! Dat klinkt geweldig. Dan kun je de Scorpion vast goed gebruiken. Wat vind je ervan? Om te beginnen bij het uiterlijk?

Ik vind de Scorpion mooi klein en compact. Het design is strak en functioneel. De kleur groen zou niet mijn eerste keus zijn omdat mijn hardloopkleren allemaal roze of oranje zijn maar het steekt op deze manier wel lekker af bij mijn kleding.

Hoe bevalt de bluetooth functie?

Al enige tijd was ik op zoek naar een fijne headset en een bluetooth functie stond eerlijk gezegd niet per sé op mijn wish-list. Maar ik moet bekennen; nu ik dus met de Scorpion headset zonder snoertje loop merk ik eigenlijk hoe fijn dat is!  Geen gedoe meer met uitvogelen of het snoertje onder of boven mijn shirt moet en ik trek er niet meer per ongeluk aan tijdens het lopen: groot (onverwacht) pluspunt!

Test: Scorpion-In-Ear-Pro

Bij welke sporten heb je de headset gebruikt?

Ik heb de Scorpion headset alleen bij het hardlopen gebruikt. De andere sporten die ik beoefen zijn groepslessen.

Hoe zitten ze?

Ze zitten heerlijk! Ik heb van mezelf een vrij smalle gehoorgang en had dus altijd last van ‘uitploppende’ oortjes. Deze zitten fijn en blijven de hele run zitten. Door het ontwerp zitten ze goed om je oren heen en de band die achter m’n hoofd loopt is flexibel en groot genoeg.

Is de Scorpion makkelijk in gebruik?

Ja, de Scorpion In-Ear is echt heel makkelijk te installeren. Via je telefoon bluetooth functie zoek je de headset op en is het klusje al geklaard. Zodra je de headset weer aanzet maakt hij automatisch contact met de telefoon. Op de Iphone is te zien hoever de batterij is dus ga je niet onvoorbereid op pad.

En ook niet onbelangrijk: Hoe is het geluid?

Het geluid is mooi helder!

Vind je de adviesprijs van € 49,95 redelijk?

Absoluut. Ik zou zeker 49,95 over hebben voor deze fijne headset.

Wat zijn de plus- en minpunten?

Een heel groot pluspunt vind ik is dat je je telefoon niet meer uit je zak/flipbelt/tas hoeft te halen. Je bedient je playlist via het kleine menuutje op de rechter oor. Even een beetje uitvogelen hoe het werkt maar zodra je het door hebt (na 2x gebruiken bij mij) is het heel fijn en handig. Play, pauze, een nummer verder/terug en harder/zachter; alles kan met behulp van de kleine knopjes op je rechteroor.

Een klein minpuntje is dat heel soms – voor en fractie van een seconde, de bluetooth verbinding wegvalt. Maar deze wordt vanzelf weer opgepakt en dit is dus maar echt heel even.

Dat klinkt positief. Klopt dat, wat is je conclusie?

Ik kan de headset sterkt aanraden en ben er erg blij mee. Ik moet alleen nog even wennen aan het feit dat ik er weer een apparaat bij heb die ik moet opladen (via de laptop), dus soms vergeet ik dat nog wel eens. Verder ben ik zoals ik eerder schreef aangenaam verrast over de bewegingsvrijheid van het draadloos lopen en de eenvoudige werking van de headset. Top!

Wendy, heel erg bedankt voor het testen van de headset. Ik wens je nog heel veel kilometers met de Scorpion toe.

Test: Scorpion-In-Ear-Pro

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 4 =