Input your search keywords and press Enter.

Mini-break: Floortje

Mini-break: Floortje

Afgelopen weekend had ik (Erlinde) een mini-break in eigen land, nog sterker: in eigen provincie. Ik logeerde in een gastenverblijf in de Achterhoek. Leuk natuurlijk, maar wat heeft dat te maken met hardlopen? Niets! Maar tegelijkertijd ook alles!

Zen

Vorige week zaterdag kwamen we aan in gastenverblijf “de Floor”, door de eigenaren ook wel liefkozend “Floortje” genoemd. Floortje staat op het terein van de monumentale boerderij de Floor in de buurt van Geesteren, maar het huisje is helemaal vrijstaand. Het eerste wat opviel was het mooie terras, het prachtige uitzicht, maar vooral de rust. Zen!!!

BBQ-time

We arriveerden rond etenstijd en dus was het gelijk tijd om de BBQ aan te steken. Biertje erbij en genieten! Na een paar uurtjes gingen we naar binnen. Floortje heeft een WI-FI verbinding en via Netflix konden we een serie kijken. Er hangt een heel gezellig landelijke sfeer in het huisje en de openslaande deuren naar het terras zijn ook super. ‘s Ochtends met ontbijtje, krantje en koffie in de zon… hmmm. Voor mij was dat de volgende dag overigens niet de realiteit, want er moest gelopen worden!

Lange Zondagochtend Run

Een duurloop van ongeveer 25 km  stond op het programma. Ik had de wekker op tijd gezet omdat er ‘s middags onweer was voorspeld. ‘s Ochtends zou het wel droog blijven. Mijn vriend was zo lief om Espresso voor mij te zetten. Een sterke bak voor extra runpower is nooit weg natuurlijk.

Zwiep

Nadat ik mijn compressiekousen omhoog had gehesen was ik klaar om te gaan. Omdat ik de omgeving goed ken (ik heb in de buurt gewoond), had ik wel een route in mijn hoofd. Ik wist alleen niet precies op hoeveel km ik uiteindelijk zou uitkomen. Mijn plan was om via Zwiep (beroemd om de Witte Wieven;-) naar de Lochemse berg te lopen. Daarna zou ik via Barchem weer teruglopen.

Jong te paard, oud te voet

De eerste kilometers gingen heel goed. Ik liep lekker en wat een verschil met de week ervoor (toen was het zo heet en leek ik wel stil te staan gedurende 21 km). Ik liep richting de Enk en bedacht me dat ik hier zo vaak was geweest. Toen liep ik niet zelf maar zat ik op een paard. Ik reed vroeger dus paard.. en wat een mooie buitenritten heb ik hier gemaakt. Helaas was er nu geen paard, ik moest het zelf doen.

PicMonkey Collage2

Au!

Gelukkig ging nog steeds goed met lopen. Ik liep eerst nog even via het bos, maar daarna switchte ik toch naar het fietspad (asfalt dus) richting Barchem. De weg terug van Barchem naar Zwiep was fijn omdat het heuvelaf gaat, maar inmiddels brandde de zon behoorlijk. Daarnaast had ik enorme last van een schurende hardloopbroek. Dat heb ik nog nooit gehad, maar het was echt heel vervelend. Ik voelde dat het vel eraf werd geschaafd, maar ik kon er op dat moment natuurlijk niks aan doen. Ik had wel sterk de neiging om de broek uit te trekken, maar het ging me toch net een stapje te ver om in mijn onderbroek verder te lopen.

Rondje erbij

Ik vond wel dat ik een korte pauze had verdiend en in de schaduw at ik mijn meegebrachte rozijntjes op. En daarna.. moest ik weer verder naar Zwiep. Daar aangekomen liep ik weer  terug richting Geesteren. Er stond een stevig windje en ik kreeg het wel wat zwaarder. Conditioneel ging het eigenlijk wel prima, maar de pijn van het schurende broekje was nasty. Ik was er… bijna. Toen ik bij het Floortje aankwam stond er bijna 20 km op de teller. Mijn water was op dus nam ik even een korte drinkpauze. Daarna plakte ik er nog een klein rondje aan vast.

Warme douche

Uiteindelijk kwam ik uit op 23,5 km. Ik vond het mooi geweest en het was tijd voor een douche, een kop thee en een stevige lunch. Ondanks de ongemakken van het schurende broekje was het een lekkere run. En dat was het verblijf in de Achterhoek ook. Eigenlijk best een goed idee om er een hardloopweekend tussenuit te gaan. Heel leuk voor de afwisseling om eens ergens anders te lopen. En voor de niet-hardloper zijn er ook genoeg mogelijkheden. Ben je benieuwd naar een weekendje weg in de Achterhoek of naar Floortje? Hier vind je meer info.

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − 13 =