Input your search keywords and press Enter.

Flatterende hardloopkleding

De bloggers onder ons kennen het programma Adwords van Google wel. Hiermee kun je onder ander zien waar op Google veel naar wordt gezocht op jouw bloggebied. Eén van de -enigszins grappige- zoekacties was “flatterende hardloopkleding“. Kennelijk wordt daar dus veel op gezocht. U vraagt, wij draaien! Hierbij onze tips en trucks voor flatterende hardloopkleding.

Runway

Nou ja, niet echt ‘onze’ mening. Het gaat nu vooral op mijn (Erlinde’s) kijk op flatterende hardloopkleding. Eigenlijk is dit meer Stefanie’s ding, want zij is nu eenmaal afgestudeerd in de mode. Maar ik heb in de loop van de tijd natuurlijk ook wel wat van haar geleerd en ja, houden we niet allemaal van flatterende (hardloop)kleding? The world is your runway!

Ladies only

Al gok ik dat het niet de mannen zijn die hier op Google naar zoeken. Dat zijn wij, dames. Maar niets om je voor te schamen toch. Waarom zou je er tijdens het sporten niet leuk uit zien? Dat maakt het sporten zelf ook nog eens een stuk leuker!

Peer

In de tijdschriften beginnen ze er eens in de zoveel tijd weer over. De verschillende type figuren. Ben je een appel-, een peer- of een andere vrucht? Mij klinkt dat vooral een beetje vreemd in de oren en ik ben liever geen peer, maar ik weet niet welke vrucht ik dan wel zou willen zijn. Anyway.. het doel van die verschillende type figuren is dat sommige kledingstukken je -afhankelijk- van jouw figuur je wel of niet staan. Daar zit natuurlijk wel wat in. Want een shirtje wat bij mij voor geen meter zit kan bij Stefanie heel leuk staan, of andersom. Dat is over het algemeen een kwestie van passen en kijken wat goed valt.

Basis

Daarnaast moet de basis, dat wil zeggen: je ondergoed goed zijn. Dus geen knellende onderbroeken en/of überstrakke sportbh’s om het rollade effect te voorkomen.

Niet te strak

Te strak is sowieso nooit goed. Beter iets te los, dan hardloopkleding dat super strak zit, want daarin zie je alles. Niet goed.

Tights & kleuren

Verder zijn tights, oftewel lange strakke hardloopbroeken, meestal wel flatterend. Sommige tights zijn van compressie materiaal gemaakt en dat helpt ook om alles goed in model te houden natuurlijk. Je zou denken dat zwart ‘slankt maakt’ en dus goed is, maar je hoeft niet perse zwart te dragen. Want hoe saai is dat! Ik heb grijze, roze, groene en all-over-print tights, die mooi zitten. Heftige kleurtjes en prints leuk, maar meestal combineer ik het wel met wat zwart of rustigere kleuren, anders heeft het al gauw een clownesk effect.

Shirts

En shirts? Hoe zit het daar mee? Getailleerde damesshirts zitten over het algemeen het mooist. De gratis shirtjes die je bij hardloopwedstrijden ontvangt zijn leuk, maar zijn meestal niet veel flatterender dan een jute zak. Een uitzondering daar gelaten natuurlijk. De unisex shirtjes kun je dus beter laten hangen. Tenzij het je het geen bal kan schelen hoe je eruit ziet tijdens het lopen. Ook goed, maar dan heb je waarschijnlijk niet de moeite genomen om deze blogpost tot hier te lezen 😉

Flatterende hardloopkleding

Merken

Nike staat bekend om de mooie en flatterende hardloopkleding, maar vergeet ook Adidas en de Stella Sport lijn niet. De Adidas Stella Sport lijn kun je online kopen. En hardloopmerk pur sang Asics heeft nu ook een mooie en vrouwelijke kledinglijn. Maar er zijn nog veel meer merken met mooie en flatterende kleding. De tights van Fabletics bijvoorbeeld. Maar Björn Borg heeft ook mooie runninggear en hetzelfde geldt voor Under Armour. Voor de meer betaalbare sportkleding kun je bij Mango, Bershka en H&M je slag slaan. Genoeg keus dus om er leuk bij te lopen.

Nog meer tips om er zo mooi mogelijk bij te lopen? Laat het ons weten in de comments.

You Might Also Like

2 Comments

  • Sanne schreef:

    Voor de trailers kleding van Salomon & Raidlight…. Super mooi! (Helaas ook behoorlijk aan de prijs)

    • run-waygirls schreef:

      Goede tip Sanne! Raidlight kende ik niet eens, dus even opgezocht op Google. Ziet er goed uit. (Mag wat kosten maar dan heb je ook wat 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − een =