Outdoor

De 10: dingen op onze sportieve bucketlist

Tijd voor onze vast rubriek op donderdag; De 10. Vandaag delen we 10 dingen die op onze sportieve bucketlist staan. Try before you die! De marathon kunnen we allebei al afvinken, die hebben we gelopen, maar er blijven genoeg wensen over. De één misschien wat extremer dan de ander, maar gaaf zijn ze allemaal. Althans dat vinden wij.

1. Parachutespringen

Dit kan gewoon niet ontbreken in het lijstje. Parachutespringen staat gelijk aan sensatie en een gevoel van vrijheid. Supersnel naar beneden en het gevoel hebben om te kunnen vliegen, wow! Als het daadwerkelijk zover is zullen we waarschijnlijk wel met knikkende knieën de sprong wagen, want eng dat is het natuurlijk wel.

2. Een Huskysafari

Midden in de natuur van Finland met onze eigen span husky’s, dat zien we wel zitten. De frisse lucht, de stilte en het besneeuwde landschap lijken ons onvergetelijk. En daarbij willen we natuurlijk ook wel het Noorderlicht bewonderen.

3. De Pacific Crest Trail

Ooit willen we (een deel van) de Pacific Crest Trail in Amerika lopen. Net zoals in film en het boek ‘Wild’ waarbij een jonge vrouw in haar eentje deze hike gaat maken. De 1700 km lange wandelroute is het decor van de film, en oh boy, wat lijkt ons dat afzien, maar ook adembenemend mooi.

4. Een ballonvaart boven Cappadocië

De landstreek Cappadocië in Turkije is een van ’s werelds grootste natuurwonderen. Het is al prachtig om dit alles van de grond te bekijken, laat staan als je dit vanaf een luchtballon kunt aanschouwen.

5. Surfen op Hawaii

Surfen is zo gaaf, maar ook zo ontzettend moeilijk om te leren. Erlinde gaat regelmatig op surfvakantie en Stefanie is daar ook wel voor in. Dan moeten we natuurlijk wel naar het Mekka voor de surfers, Hawaii. Daar is ook het BIG wave surfen begonnen, maar misschien moeten we ons daar maar niet aan wagen, als we ook de rest van ons bucket lijstje ook nog willen uitvoeren.

6. Yoga in New York

India mag dan de bakermat van de yoga zijn, maar tegenwoordig is New York City de place to be voor yoga. Het is niet verwonderlijk dat in een diverse stad als New York alle yoga stijlen die je maar kan bedenken te vinden zijn. Dus ook voor Stefanie – die niet zo erg van de yoga is- zit er vast een perfecte stijl tussen. En hallo, New York, daar wil je toch sowieso naar toe?

7. Bungeejumpen

Erlinde kijkt toe, terwijl Stefanie naar beneden springt. Bungeejumpen is iets wat Erlinde eigenlijk echt niet wil doen (waarschijnlijk heeft ze teveel nare Youtube filmpjes hierover gezien), maar het lijkt Stefanie wel te gek. En spannend is het zeker.

8. Disney half marathon

Yes! We hoeven niet meer naar de VS om mee te mogen doen aan de Disney halve marathon, want volgend jaar kunnen we gewoon meedoen in Disneyland Parijs. Hoe tof is dat?

9. Duiken bij de Cocoseilanden

Om de Cocoseilanden te bereiken moet je 36 uur varen met een bootje vanaf Costa Rica. Op deze eilanden is de film Jurrasic Park opgenomen. Ook is het een perfecte duik spot. Als je er gaat duiken kom je gegarandeerd Hamerhaaien en andere grote vissen tegen.

10. White water Raften op de Magpie River

Per watervliegtuig word je naar Magpie Lake in Canada gebracht en vanaf daar is de start van een achtdaagse Rafttocht door de oostelijke provincie Quebec. De rivier heeft klasse V stroomversnellingen en onderweg kom je de spectaculaire Magpie Falls tegen. ’s Nachts kampeer je naast de rivier op eilanden en als je geluk hebt zie je dan de aurora borealis (het noorderlicht).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 4 =