Input your search keywords and press Enter.

Training recap week 39

Een wel heel afwisselende week op sportief gebied. Met Yoga, SUP, SUPYoga, mountainbiken, hardlopen, golfsurfen en..nog meer Yoga. Ik (Erlinde) was op Sardinië voor een yoga retreat van Casa di Yoga. Op zaterdag kwam ik weer naar Nederland en op zondag deden Stefanie en ik mee aan de MudMasters. Kan een week nog beter?

Sardinië

Nee, want dit was een ultiem sportieve, maar ook zeer relaxte week. Zo mogen er wel veel meer in een jaar zitten! Op zaterdagavond kwam ik aan in Sardinië en vanaf het vliegveld had ik een transfer naar Putzu Idu. Ik was dit keer op alleen op reis. Maar gelukkig was ik niet de enige die het yoga vakantie had geboekt. In totaal waren we met 12 personen. Er was 1 stelletje (incl. een man!) en voor de rest allemaal vrouwen. Dat yoga meer een vrouwending is, werd hier weer eens bevestigd.

Training recap week 39

Maandag

Elke dag maakte Laura van Casa di Yoga een super lekker en gezond ontbijt voor ons klaar. Maar voordat we dat ontbijt verdiend hadden, was er eerst de Ashtanga yoga les van 1,5 uur. Op nuchtere maag, want anders zit het eten in de weg. Ik moest daar wel aan wennen, want als ik opsta heb ik altijd enorme trek. Veel water drinken dan maar.. Vandaag was onze eerste SUP (Stand Up Paddle) les.

SUP

Dat wil in dit geval zeggen: met een gigantisch surfboard door de mooie azuurblauwe Sardijnse Zee peddelen. Omdat ik golfsurfervaring heb, dacht ik dat het SUP-pen voor mij niet al te ingewikkeld zou zijn. Maar dat viel tegen. De peddel techniek had ik niet zo door en ook de balans was ook nog best lastig. Dat de zee vandaag niet vlak was, maakte het er niet makkelijker op.

Dinsdag

De ochtend begon weer met een Ashtanga yoga les. Ik wist dat ik zeker Yoga juf Anne voor deze vakantie ook al eens had gezien. En het bleek dat ik haar in Marokko tijdens een Surfvakantie bij Surf Maroc had gezien aangezien ze daar ook een jaar had gewerkt. Toevallig!

Mountainbike

Vandaag was een SUP tour, maar ik wilde ook graag een fiets huren om te mountainbiken. Dus sloeg ik voor 1 keer het SUP-pen over, en verkende ik met de mountainbike de omgeving. Het was echt geweldig om langs de kust in de buurt van Putzu Idu te fietsen. De paadjes waren uitdagend, maar nog wel goed te doen. Dus niet al te steil en de uitzichten waren fantastisch.

SUP Yoga

’s Avonds was het tijd voor SUP-Yoga. Dus Yoga op een SUP board. Omdat ik de peddel techniek niet beheerste gebruikte ik mijn plank maar als golfsurfplank en peddelde ik met mijn handen. Dat ging een stuk beter!

Training recap week 39

De Yoga op een surfboard was ontzettend leuk. Aan het einde van de les had ik het wel wat koud en last van mijn hamstring. Waarschijnlijk had ik iets te fanatiek gestretcht en mezelf overschat qua lenigheid. Mmmzzz.. het zal me toch niet gebeuren dat ik met yoga een blessure oploop?! Dat is wel heel idioot.

Woensdag

’s Ochtends sloeg ik de yogales over. Het regende gewoon! Aaaaaghh. Gelukkig werd het droog tijdens het ontbijt, maar het bleef bewolkt en het was niet zo warm. Maar dat betekende wel dat het ideaal weer was voor een stukje hardlopen. Mijn hamstring voelde ik niet meer gelukkig, dus het was blijkbaar iets tijdelijks.

Su mesa longa

Omdat ik gisteren de omgeving verkend had op de fiets, had ik een mooi rondje in gedachten. Langs de kust. Na al mijn snelheidstrainingen van de afgelopen tijd was het heerlijk om nu helemaal niet op tijd te hoeven letten, maar puur voor de lol te lopen. Of ik er nou een uur of 3 uur over zou doen, het maakte geen bal uit. Heerlijk! Onderweg kwam ik langs een mooi stukje strand, Su Mesa Longa. Die blauwe zee, hoe mooi! ’s Avonds hadden we een heerlijke rustige yoga sessie. En we waren net op tijd klaar om weer een prachtige zonsondergang te zien.

Training recap week 39

Donderdag

Om 8:00 uur was het tijd voor de yoga. De surfers hadden goede golven voorspeld, dus vandaag konden de golfsurfers onder ons de zee op. Helaas waren er bij de beachbreak helemaal geen goede golven, dus reden we naar de andere kant. Bij het bekende Cappo Mano lagen de beste surfers, waaronder een heel bekende Italiaanse longboarder in het water. Eén ding was zeker. Daar ging ik NIET tussen liggen.

Niet alleen omdat ik niet zoveel te zoeken heb tussen de Pro’s, maar vooral omdat het een reefbreak is. Dat vind ik nog te spannend en daar ben ik zeker niet goed genoeg voor.

Capo Mannu

Maar vlakbij Capo Mannu was een andere spot. Daar gingen we de zee in. De golven waren een stuk minder goed, maar het was te proberen. Ook dat vond ik spannend omdat het geen zandstrand was, maar een strand met stenen. Een beetje buiten de comfort zone, maar hé, dat moet je soms gewoon doen. Het was super moeilijk om een golf te pakken, maar gelukkig was ik niet de enige die er moeite mee had. Dat was een schrale troost. Toch was het super lekker om weer te golfsufen en het gevoel te krijgen.

Zee-egel

Toen ik tussendoor even op de bodem van de zee stond, hoorde ik onder mijn voet iets kraken. Ik stond op iets… Toen ik mijn voet bekeek, zaten er stekels in. O  nooooo.. ik had op een zee-egel gestaan. Gelukkig deed het geen pijn, maar echt fijn waren die stekels niet.

Olijfolie

Thuisgekomen probeerde ik de stekels eruit te halen, maar dat lukte helemaal niet goed. Het schelp-achtige materiaal brak gelijk af. Volgens een Italiaanse surfdude, moet je er dan olijfolie op smeren en uiteindelijk vallen de stekels dan uit. Het leek mij een vreemd verhaal, maar ook Google bevestigde het, dus ging ik in de weer met de olijfolie. Volgens de yoga-girls zette mijn techniek met een doekje geen zoden aan de dijk, maar moest ik met mijn voet in een olijfolie badje. Dus dat werd gauw geregeld. Zo lief die zorgzame meiden 🙂

Vrijdag

Het viel nog steeds mee met de voet en ik kon meedoen aan de SUP-yoga en SUP tour. De zee was vandaag een stuk kalmer en de yoga was zo ontzettend relaxed. Ik wilde de hele dag wel in de Savasana liggen. Maar goed dat ik dat niet had gedaan, want tijdens de lunch hoorde we dat de golven bij het zandstrand ok waren. Dus hoppaaa in de auto, plank en wetsuit huren en gaaaan!

Zaterdag

De dag begon goed met een yoga sessie, maar helaas was het daarna tijd om weer naar Nederland te vertrekken. Ik heb een top week gehad in Sardinië. Het was heel sportief, maar ook enorm gezellig, want ik heb er geweldige mensen ontmoet. Deze post is al heel lang, maar ik kan er nog veel meer over kwijt. Later dus meer!

Zondag

De wekker ging weer vroeg, om 7:15 uur, want het was tijd voor de MudMasters in Biddinghuizen. Mijn allereerste Obstacle Race. Met heel veel MUD! Hoe het was… ?! Dat houd ik nog even spannend, maar de Go-Pro action camera was mee, dus een verslagje met beelden volgt snel.

Training recap week 39

 

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + 5 =