Input your search keywords and press Enter.

Training Recap: week 19

Training Recap: week 19

De afgelopen week was ik helemaal in de ban van de #BeatTheSun race. En heel veel mensen om mij heen. Als ik iemand tegenkom, is vaak het eerste wat ze zeggen: “Ik heb al gestemd” of.. “Ik ga straks nog een keertje stemmen hoor!“. Zo geweldig dat iedereen (ook mensen die niks met hardlopen hebben) enorm meeleeft. Maar ook zoveel onbekenden die super enthousiast zijn. Duizend maal dank allemaal!!! Maar naast de promotie voor BeatTheSun en mijn werk, moest er ook gewoon getraind worden. En het was géén gemakkelijke trainingsweek. Met flink wat krachttraining en een 30 K run. Lees mee hoe het me verging.

Maandag

Na de lange duurloop van ongeveer 24 km op zondag op de Sallandse Heuvelrug, was het maandag een rustdagje.

Dinsdag

Dinsdagavond is vast trainingsavond bij Running Improvement. We begonnen de training met een specifieke krachttraining. Vandaag stonden een viertal oefeningen op het programma, waarbij ik tijdens de krachttesten het minste op had gescoord. Daar zat ook een oefening bij voor mijn buik en rug: de Ab Wheel. Die roller kun je zelf trouwens ook goedkoop aanschaffen via Bol.com of een andere winkel. Dat ga ik misschien nog doen, zodat ik thuis ook kan werken aan die sixpack 😉

Na kracht komt… cardio

Na de krachttraining gingen we naar buiten voor wat snelheidswerk. Omdat we ook wat krachtsoefeningen voor de benen hadden gedaan, is het hardlopen daarna extra zwaar. Maar dat alles doen we niet voor niets natuurlijk. Het schema is gemaakt om goed voorbereid te zijn op de Marathon du MontBlanc. En voor mij (hopelijk!) ook op de ASICS Beat the Sun Estafette race.

Woensdag

Rustdag!

Donderdag

Ook vandaag stond een krachttraining op het programma. Ik had ongelooflijke spierpijn in mijn bovenste buikspieren van die roller. Ik kan me niet herinneren ooit zoveel spierpijn in mijn buik te hebben gehad, maar wel effectief dus, die oefening. Ook vandaag stond die weer op het programma. Maar ook de leg-press, squats met gewichten en jumping lunges. Tussendoor oefende ik nog even op een balanstol. Dat ging al beter dan de vorige keer.

Vrijdag

Voor mijn werk stond er een baantraining op schema. Ik vind het altijd heel lastig om heel vroeg op te staan en voor mijn werk te gaan lopen. Terwijl ik in Kenia helemaal niet zo’n moeite had met het vroege rennen. Maar ja, dat is anders natuurlijk. Ik kon er vandaag ongeveer 2/3 van de training tussendoor frummelen. Daarna moest ik als een speer douchen en richting mijn werk.

Zaterdag

Om 9:30 vertrokken we met Running Improvement vanaf Warnsborn van een bosloop van ongeveer 19 km. Het was een heel ander weertje dan vorige week (toen het warm was). Ik kon nu mijn draai qua outfit niet helemaal vinden. Ik had het te koud met alleen een shirtje, maar te warm met een jasje. Lastig! Aan het einde liepen we nog 3 x 500 meter op marathontempo en dat ging lekker.

Zondag

Oei, tegen de training van zondag zag ik wel een beetje op, want ik moest 30 km lopen. En lijkt 30 km in een marathon een prima afstand (beter dan 42, 195!), in de praktijk is het ook gewoon een heel langs stuk lopen. Toen ik vertrok begon het te regenen. Dat was al niet zo’n feest, maar daarna begon het ook nog te hagelen. Na 6 km kwam ik een paar van mijn Running Improvement trainingsbuddy’s tegen, die er al 31 km op hadden zitten. Daarna begon de zon te schijnen en werd de run een stuk aangenamer. En ik liep in de mooie omgeving van de Posbank en het Rozendaalse veld. Daar word ik toch altijd weer blij van.

Long slow distance

Ik liep op een relaxed tempo, maar dat betekende ook dat het allemaal wel erg lang duurde. Na 28 km had ik het helemaal gehad met de rennen, ik was ook al bijna thuis. Maar ik wilde per se de 30 km aantikken, dus liep ik nog even door. En toen was het dan eindelijk zover, 30 km op de Garmin. 30 kilometer en geen stap meer. Maar ik had het gered, deze lange run en deze zware trainingsweek.

Laatste week om te stemmen voor BeatTheSun!

De komende week is de allerlaatste week (t/m vrijdag 20 mei a.s.) dat er op mij gestemd kan worden voor #BeatTheSun. Ik hoop keihard dat ik doorga en finalist en daadwerkelijk op 21 juni jl. tegen de zon ga strijden :-). Nog even knallen met de promotie deze week 🙂

Stemmen kan trouwens via deze link naar de ASICS pagina (klik op Europa en kies voor Erlinde).

Thanks voor alle support!

You Might Also Like

2 Comments

  • Renee Shortz schreef:

    wat een drukke week te vergelijken met mijn “do nothing” week!

    • run-waygirls schreef:

      Haha Renée. Ja het was druk, maar ook wel lekker. En jij hebt een ‘do nothing’ week omdat het moet. Binnenkort zitten jouw weken ook weer helemaal vol 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 5 =