Input your search keywords and press Enter.

Review: Lurbel Running Socks

Zo nu en dan hebben wij het geluk om dingen te mogen testen voor de blog. We krijgen dus een product en schrijven daarna een review. Natuurlijk willen daarbij onze eerlijke mening geven, dus de kans bestaat dat als een product waardeloos is, dit product een dikke nee van ons krijgt. Niet leuk natuurlijk, maar that’s the way the cookie crumbles. Maar de kans bestaat ook dat we een product fantastisch vinden. En laat dat nu hetgeval zijn. We kunnen het zelf ook bijna niet geloven, maar we zijn gewoon lyrisch over sokken!

Lurbel: Tested to the limit

Voor de goede orde: het gaat natuurlijk wel om hardloopsokken waar we lyrisch over zijn. Van het merk Lurbel. Van wie wij, tot niet zo lang geleden, het bestaan niet kende. Dat zegt overigens niets, want Lurbel timmert al een tijdje aan de weg. Lurbel is een Spaans bedrijf en vermoedelijk daarom in Nederland nog niet zo bekend.

Sokken en second skin

Overigens is Lurbel niet nieuw, want het heeft haar oorspong in de jaren 90. Het is een familiebedrijf dat zich in eerst instantie richtte op het produceren van functionele en kwalitatieve kousen en sokken. Na een tijdje besloot het bedrijf zich ook te richten op de sportsector. Een aantal familieleden, drie sportieve broers, wilden hun eigen wensen vanuit de sport in de praktijk brengen. Lurbel produceert nu kwalitatief hoogwaardige sokken en second skin-artikelen voor o.a. trailrunning, klimmen, hardlopen op de weg, wandelen en skiën.

Bijzonder Buiten

Via Bijzonder Buiten, de Nederlandse Agent van Lurbel, kregen we allebei twee paar “test hardloopsokken”. Stefanie kreeg het model Distance, een running sok tot net boven je enkel. En het model Triumph, een running sok die vanaf de enkel tot halverwege je kuit een compressie sok is.  Omdat Erlinde een grote fan is van trailrunning kreeg zij het model Gravity, een een iets hoger model sok gericht op trailrunning. En het model Distance, gericht op running/ hardlopen op de weg.

De test

En dan nu, de test! Hieronder vertellen we wat van de sokken vinden:

MyCollage_30

Kieskeurig?

Stefanie: Sokken zijn heel erg belangrijk. Ik heb smalle voeten en moet daarom goede sokken hebben die een bepaalde dikte hebben. Anders zit ik voor mijn gevoel te los in mijn schoenen. Overigens heb ik al schoenen speciaal voor smalle voeten heb. Verder ben ik niet echt merkgericht, koop ik wat ik tegen kom. Uiteindelijk is elke sok weer uittesten of het lekker zit of niet.

Erlinde: Wat sokken betreft ben ik kieskeurig. Ik heb tot nu toe alleen sokken van Falke, Nike en compressiekousen van Herzog willen dragen. Ik heb namenlijk snel last heb van blaren. Maar ondanks dat ik denk dat deze merken goede en fijne sokken hebben, kunnen ze mijn blaren niet altijd voorkomen. Zeker niet tijdens trails en hele lange afstanden.

Model Distance

Stefanie: Dit was de eerste sok die ik testte. Ik moest even wennen aan deze sok. Hij zit heerlijk maar tijdens het rennen kreeg ik de eerste keer een raar gevoel onder mijn voeten. Deze trok gedurende de run weg en sindsdien heb ik hier geen last meer van en ben ik echt fan van deze sok.

Erlinde: Ik testte eerst het Model Distance wat gericht is hardlopen op de weg. De sok is enkelhoog. Wat opvalt is dat er een klein gedeelte compressie is, maar niet de hele sok. Volgens Lurbel is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat compressie niet over de hele sok moet plaatsvinden, maar slechts een deel ervan. Vraag me niet naar de wetenschappelijke onderbouwing. Ik ben alleen maar ‘proefkonijn’.

Nieuwe vrienden

Erlinde: Wat verder opvalt aan de sok is dat de sok volledig naadloos is. De delen waar snel wrijving ontstaat, zijn gemaakt van dikker materiaal. De sok zit echt heerlijk en past perfect om mijn voeten. Tijdens het rennen blijven ze comfortabel zitten en ze ademen. Ik kreeg geen blaren. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik tijdens onze testperiode niet heel lange afstanden heb gelopen. Dan heb ik het over 25 + km. Maar als ik ik in voorbereiding op de marathon de lange afstanden ga lopen, dan weet ik wel welke sokken ik aantrek. Deze Lurbel’s zijn mijn nieuwe vrienden! En ik heb goede hoop dat ik dan ook geen blaren krijg.

Model Triumph

Stefanie: Ik trok ze aan en was meteen verliefd. Deze half hoge sokken zitten perfect om mijn voeten, voelde goed in mijn schoenen en het compressie gedeelte (van enkel tot halverwege mijn kuit) voelt heel fijn aan. Zelf heb ik ook compressie sokken van Herzog alleen deze gebruik ik niet tijdens het rennen. Ik gebruik ze als herstel na lange duurlopen. Maar deze compressie sokken zijn heerlijk tijdens het rennen. Hier ga ik nog vele km’s mee maken.

Model Gravity

Erlinde: Wat ik hiervoor heb verteld over de Distance sokken geldt ook voor de trailsokken. Het verschil is wel dat de trail sokken een stukje langer zijn en er een groter deel compressie is. De vuurdoop van deze sokken was tijdens een cross (wedstrijd). Ik was mijn zooltjes uit mijn schoenen vergeten (niet slim) en er zaten nu helemaal geen zolen in mijn schoenen. Dat ik deze sokken aanhad, zorgde er zeker voor dat ik comfortabeler liep en niet zo’n last van het ontbreken van de zolen had.

Eindcijfer

En dan nu het eindcijfer. Het mag duidelijk zijn dat we deze Lurbel sokken echt heel erg goed, nou vooruit geweldig, vinden. Niet op basis van het wetenschappelijke verhaal, het onderstaande Youtube filmpje, de mooie website of de fancy catalogus. Maar op basis van onze ervaring tijdens het rennen. Een 10? Als een perfecte oefening op de evenwichtsbalk? Geven we dat? Niks is perfect toch? Klopt, maar deze Lurbel sokken komen aardig in de buurt. Alleen over de kleur hebben we iets te klagen, die grijze zijn mooi, maar de blauwe zijn wat minder sexy. Een 9,5!

 

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 + zeventien =