Input your search keywords and press Enter.

Review: Fabletics outfit (By Kate Hudson)

Het nieuwste project van actrice Kate Hudson is Fabletics, een collectie betaalbare en trendy sportswear. Fabletics staat voor: “een perfecte fit, optimale functionaliteit en een fashionable stijl”. Het merk biedt complete outfits voor tijdens het trainen. Dat belooft wat. Wij waren benieuwd of het statement van Fabletics klopt en hoe de sportkleding ons zou bevallen.

Fabletics

Sinds dit jaar is de collectie van Fabletics ook in Nederland verkrijgbaar. Het leuke aan Fabletics is dat ze elke maand een nieuwe collectie uitbrengen. Dus elke maand een nieuwe selectie aan outfits, tops en leggings waarbij de inspiratie telkens van een ander thema komt. De collectie van de maand september bijvoorbeeld is geïnspireerd op dans. Volgens Kate Hudson is Fabletics niet alleen een merk, maar ook een community van vrouwen die elkaar steunen en inspireren om fitter en actiever te worden. Klinkt goed. Hoe meer motivatie, hoe beter.

Lifestyleprofiel

De sportcollectie van Fabletics is te koop via hun website. Voordat je voor het eerst een outfit aangeschaft doe je een korte quiz. Zo maak je een lifestyle profiel aan. Hierdoor kan Fabletics gepersonaliseerde outfits samenstellen die perfect bij jouw stijl en work-outs passen. Een outfit bestaat uit 2 of 3 delen. Alle outfits beginnen vanaf € 49,95 (gratis bezorging).

20634348688_530ce5c637_h
De keuze

Van Fabletics kregen we een krediet om een outfit uit te kiezen. Het lifestyleprofiel van mij (Erlinde) was gericht o.a. gericht op hardlopen, buiten sporten en -qua lichaamsbouw- een ‘atletisch figuur’. Dat is  misschien iets te veel eer voor mijn figuur, maar er wordt aan gewerkt, zal ik maar zeggen 😉 Fabletics maakte vervolgens de persoonlijk samengestelde outfits. Het probleem hierbij was, dat er veel te veel leuke outfits tussen zaten. Het was ontzettend moeilijk kiezen! Stefanie had hetzelfde probleem. Uiteindelijk hakten we de knoop door en kozen we allebei een andere outfit. Wel zo leuk voor de review.

Royal Palm outfit

Ik koos voor de groene “Royal Palm” outfit bestaande uit een een Aventura tank top en een Salar Capri tight. Fabletics zegt over deze outfit: Go green in this summer-ready look. Breathe easy in the Aventura Tank, and pair it with our best-selling Salar Capri for an outfit you’ll go to again and again. 

Tank top

Deze top heeft geen ingebouwde sport-bh, dus ik droeg er een eigen sport-bh onder. Verder heeft de top  een ronde hals en een laag armsgat. De top is zacht, wel beetje aan de wijde kant, ook al heb ik maat S genomen. Maar het zit lekker. De stof is nogal ‘ licht’. Met ander woorden: je ziet alles zitten (je buik bijvoorbeeld). Dus als je iets zoekt wat meer bedekt, dan zou ik deze top niet aanbevelen. Wel is het luchtige materiaal ideaal voor de warmere dagen.

Tijdens het bestellen zag ik op de website al staan, dat de top gemaakt is van 65% katoen en 35% viscose. En regel nummer 1 bij hardloopkleding is, is dat katoen een no-go is. Niet zo geschikt voor hardlopen dus. Maar ik had wel bedacht dat ik deze top wel goed zou kunnen gebruiken voor yoga. En dat klopt. Qua looks is de top basic, prima, maar niet heel bijzonder.

20796070866_8b47eafa7b_k

Tight
De tight vind ik wél geschikt voor hardlopen. Het mariaal is 88% polyester en 12% elastaan. De tight zit heerlijk. Hij is zacht, schuurt niet en heeft een goede stretch. Ik heb nu maat S. Hoewel de maat op zich goed zit, denk ik dat maat M ook wel prima geweest was. De tight sluit in ieder goed aan en zakt niet af. En ja, toch ook wel erg belangrijk: Ik vind ik de tight echt heel mooi en origineel. Ook de kleur vind ik prachtig. Hardlopen kan dus prima in de tight, al is ie voor de zomer wel wat warm. Maar aangezien het inmiddels herfst is, zal ik de tight de komende periode vaak aanhebben. Voor yoga is deze tight trouwens ook perfect. Ik trek ‘m ook graag thuis aan, als ‘chill-broek’ Al met al ben er erg blij mee.
Levering

Goed om te weten als je iets bestelt op internet, is hoe lang het eigenlijk duurt voordat het in huis is? Nou, de bestellingen worden door Fabletics verwerkt binnen 3 werkdagen en de standaard levering kan tussen de 2 en 7 werkdagen duren. Dat leek me in eerst instantie wat lang, maar de mijn outfit werd na 2 dagen bezorgd. Dus daarover heb ik niets te klagen.

VIP lidmaatschap

Je kunt de Fabletics kleding trouwens (alleen) online kopen. Dat kan op 2 manieren. Als reguliere klant, of als VIP klant. Als reguliere klant betaal je de ‘normale’ prijs van een outfit en dan moet je denken aan € 100,-. Dat is nogal een bedrag voor een outfit. Dat wil je niet! Maar er bestaat er ook de mogelijkheid om VIP-klant te worden. In dat geval kost een outfit een stuk minder, want je krijgt dan 40% korting. Daarnaast krijg je een fikse korting op je allereerste outfit. Dat wil je wel!

Geen verplichting?

Het VIP lidmaatschap houdt in dat je voor elke 5e van de maand een keuze moet maken of je een outfit wilt kopen, of dat je een maand wilt ‘overslaan’. Maak je geen keuze, dan wordt een bedrag van € 49,95 van je bankrekening afgeschreven, waar je vervolgens natuurlijk wel een outfit van kan uitkiezen. Je bent niet verplicht om elke maand iets te kopen, je kan zoveel maanden overslaan als je wilt. Overigens krijg je per e-mail een ‘reminder’, om tijdig je keuze te maken.

Opzegbaar

Persoonlijk vind ik het nooit zo’n fijn idee om ergens aan ‘vast te zitten’ en elke maand een fors bedrag kwijt te zijn. Maar in dit geval heb je dus de mogelijkheid om over te slaan zo vaak als je wilt. Ook kun je opzeggen wanneer je wilt. In dat geval moet je even bellen met Fabletics. Ik ga ervan uit dat ze wel makkelijk telefonisch bereikbaar zijn, maar dat heb ik niet geprobeerd, omdat ik niet heb opgezegd 😉

En Stefanie dan?

En als je je afvraagt welke outfit Stefanie heeft uitgezocht en hoe het haar bevalt, dan kom je dat binnenkort te weten. Zij zal haar outfit in een aparte review showen!

20796064336_2c1b5c5b02_k

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + veertien =