Input your search keywords and press Enter.

Review: ASICS TrainingWomens

Als wij zeggen “Anima Sana In Corpore Sano”, dan weet jij natuurlijk gelijk dat we het hebben over ASICS. Toch? Dan weet je meer dan wij! Wij wisten namelijk niet dat ASICS een afkorting is voor deze Latijnse spreuk wat zoveel betekent als “een gezonde geest in een gezond lichaam”. Of in het Engels (want dat klinkt net iets beter): “a healthy soul in a healthy body”.

ASICS

Wat ASICS doet wisten wij natuurlijk wel. Ze staan vooral bekend om het produceren van hardloopschoenen en hardloopkleding. Maar niet alleen op hardloopgebied is ASICS groot, ook bij de andere takken van sport is ASICS nadrukkelijk aanwezig.

Cross-training

Een aantal jaren was een hardloper vooral een hardloper en deed ie er helemaal geen andere sporten naast.  Maar tegenwoordig zien de meeste hardloper het belang van cross-training wel in. Naast hardlopen, doen wij bijvoorbeeld aan krachttraining en yoga. En zo zijn er velen met ons. ASICS speelt hier handig op in met een training kledinglijn die gericht is op hardlopers die naast het lopen ook andere sporten beoefenen. Voor de herfst 2015 heeft ASICS een functionele maar ook hele mooie kleding geproduceerd.

Test

En ons beeld dat ASICS vooral een merk was voor de die-hard-functionele hardloper die weinig tot niets om mode gaf, blijkt niet te kloppen. We konden het zelf constateren, want wij mochten van ASICS allebei een setje kleding testen.

We gaan nu niet in op de technische specificaties zoals de Motion Dry-technologie (wat transpiratievocht afvoert van de huid zodat het lichaam droog en warm blijft), maar delen vooral onze eigen ervaringen. Wat Motion Dry klinkt mooi op papier, maar hoe bevalt de kleding in de praktijk? Dat is volgens ons de belangrijkste vraag. En die zullen we dus beantwoorden.

Wat heb je getest en wat vind je ervan Erlinde?

Ik testte de Training Tight Performance Black Print, de Fitness Training Racerback Tank top en Fitness Training Melange Hoodie. 

Review: ASICS TrainingWomens Kleding

Training Tight Performance Black Print

Allereerst de tight. Inmiddels heb ik al behoorlijk wat hardlooptights gekocht en versleten, want van tights kun je nooit genoeg hebben! (Maar dat zeg ik over elke kledingstuk ;-). Dus ik kan mezelf op dat gebied wel als ervaringsdeskundige bestempelen. Maar Hellelujah, ik ben onder de indruk van deze tight. De stof is zo licht, ideaal.

Ik heb de tight ook al twee keer aangehad tijdens een wedstrijd. Tijdens een wedstrijd mag kleding vooral niet te warm zijn. Meestal kies ik dan ook voor een korte broek, maar in de herfst of winter is dat vaak net te koud. Deze tight was super tijdens de wedstrijden. Maar ook tijdens de trainingen draag ik ‘m met veel plezier. Ideaal voor de herfst maar ik verwacht in de winter deze tight ook nog vaak te kunnen dragen. Qua looks vind ik ‘m er ook goed uitzien. Ik heb maat M, maar waarschijnlijk was S ook prima geweest. Want hij zit zeker niet te strak, maar afzakken doet ie gelukkig ook niet.

Fitness Training Racerback Tank top

Dan de Tank top. Tijdens de krachttrainingen (binnen) heb ik de tanktop gedragen, want voor de herfst vind ik een tanktop iets te koud buiten. Ik ben verliefd op de kleur. Een hele mooie kleur paars. Hij zit goed, sluit goed aan, al word ik er soms een klein beetje onzeker van dat de tank top niets verhullend is. Als je niet een loeistrakke buik hebt, dan word je daar keihard op af gerekend door die tank top. Maar ja, dat kan weer een extra motivatie zijn om toch vooral door te trainen voor die sixpack 😉

Fitness Training Melange Hoodie

En ten slotte de Hoodie oftewel de trui. Ideaal voor de koudere herfstdagen. Ik kan me voorstellen dat deze trui voor de bootcamp heerlijk is. Bootcampen doe ik zelf niet, ik vind wel fijn om deze trui voor of na de trainingen te dragen. Ook tijdens een wat rustige yoga sessie is deze hoodie prettig.

Wat heb je getest en wat vind je ervan Stefanie?

Ik testte de Fitness Training Racerback Tank top, de Fitness Training Beha top en de Fitness Training 3/4 tight.

Review: ASICS TrainingWomens Kleding

Fitness Training 3/4 tight

Deze tights zijn de uitkomst voor mij. Vaak is een lange tight in de winter net te warm en een korte broek te koud. Ik ben namelijk best een kou kleum. Deze tight is echt geschikt voor de herfst. Je benen zijn toch bedekt, maar niet helemaal en de stof is dun waardoor het ook nooit te warm kan worden.

De kleur, Byzantium, is super mooi. Ik was vroeger al fan van roze en paars. Ik droeg alleen maar kleding in deze kleuren, ik overdrijf niet. Een andere kleur trok ik niet aan! Dus ik werd hier helemaal blij van. Ik blijf stiekem dat kleine roze paarse meisje.

Fitness Training Beha Top

Ik draag graag sport tops over mijn sport beha. Niet alleen omdat het er leuk uitziet, een kleurtje onder je shirtje vandaan. Vooral als je shirtje een beetje doorschijnt, daar hou ik wel van. Maar als het buiten wat kouder word is het ook handig voor ons vrouwen. Dus naast dat het er leuk uitziet kan het ook functioneel zijn.

Deze Beha Top heeft voorgevormde cups, zit lekker comfortabel en kreeg ik in de mooie kleur Byzantium, oftewel paars.

Fitness Training Racerback Tanktop

Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van strakke bovenkleding. Strak op strak is niet mijn stijl. Ik voel mij fijner als het shirtje iets losser zit. Deze Tanktop is strak, maar dat betekent niet dat ik hem niet fijn of mooi vind. Integendeel! Ik vind de Tanktop heerlijk zitten en de kleur is mooi aqua mint. Hele mooie combinatie met mijn paarse tight en beha top. Het mooie aan het materiaal is dat het niet doorschijnt. Iets wat vaak wel aan de orde is bij lichte kleuren.

Je zult mij niet vaak in zo’n strakke tanktop zien lopen, maar ik combineer het graag met een losser doorschijnend T-shirt. Vooral nu de winter voor de deur staat vind ik het fijn om laagjes aan te hebben. Laagjes zijn de beste isolatie, dus ik ga nog veel plezier hebben van deze tanktop.

Eindoordeel

Zoals je ziet zijn we erg positief over de door ons geteste kledingstukken van de ASICS TrainingWomens lijn. We zijn vooral onder de indruk van de perfecte materialen en de mooie kleuren. En bij een eindoordeel hoort natuurlijk een cijfer. Een heel mooi cijfer zelfs, we geven een 8,5!

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × drie =