Input your search keywords and press Enter.

Nieuwste GPS-Horloges van TomTom met routeverkenning

Net als je denkt dat je alles al hebt op hardloopgebied, dan komt er weer een bedrijf met de mooiste nieuwe hardloopkleding, de fijnste hardloopschoenen, of zoals in dit geval: een nog beter sporthorloge. Want TomTom introduceert vandaag twee nieuwe reeksen GPS-sporthorloges. De TomTom Spark 3 en Runner 3. Het huidige Runner 2 horloge heb ik, maar de nieuwste versie is nu voorzien van Route Exploration. Die heb ik dus nog niet, maar die wil ik nu wel..

Route Exploration

Route Exploration betekent dat je met deze functie op het hardloophorloge op eenvoudig manier nieuwe routes kunt verkennen en gemakkelijk je weg terug kan vinden. Route Exploration biedt dus de mogelijkheid om nieuwe trajecten te verkennen zonder ooit twee keer dezelfde route te hoeven volgen.

Niet zo creatief met routes

Dat is voor mij wel een enorm voordeel, want ook al ken ik de weg in Arnhem inmiddels best goed. Het is toch elke keer weer een gedoe om een route van -pak ‘m beet- 30 kilometer te verzinnen. Als ik niet zo creatief ben (wat helaas nogal eens voorkomt). Dan loop ik gewoon eerst 15 kilometer heen en dan weer 15 km terug. Gaaaaaaaap!! Best prima voor af en toe, maar veel leuker en fijner is het om een onbekend rondje te lopen.

Verken het onbekende

Het voordeel van de nieuwe Runner 3 is dat je onverkende routes via de MySports-website kunt downloaden naar je horloge. Elke keer dat je een traject inslaat, wordt een GPS-trace op je GPS-sporthorloge weergegeven, zodat je makkelijk de weg naar de startlocatie kan terugvinden. Na de run kun je de nieuwe route natuurlijk eenvoudig met je (hardloop)vrienden delen. Zo kun je hen ook uitdagen en helpen om nieuwe trajecten te verkennen.

Feedback

Volgens TomTom is de Route Exploration als primaire functie toegevoegd als gevolg van feedback van gebruikers. Die gaven namelijk aan dat ze nieuwe routes wilden verkennen, maar zich zorgen maakten dat ze de weg zouden kwijtraken. Dat is voor mij wel een herkenbaar puntje. Gelukkig gebeurt het vandaag niet zo vaak meer, maar in het verleden ben ik regelmatig de weg kwijt geraakt tijdens het hardlopen. Die Route Exploration lijkt mij een hele fijne aanvulling. Zeker omdat ik ook wel eens in een andere stad en/of het buitenland wil hardlopen.

En wat nog meer?

Maar dat is niet het enige wat deze nieuwe GPS Sporthorloges kunnen. Want ze tellen al je stappen, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Elke hardloop-, zwem- of fitnesssessie die je doet, kan worden bijgehouden. De belangrijke statistieken zoals tijdsprestaties, snelheden, hartslag en het aantal verbrande calorieën kun je terugvinden in MySports.  

Kort samengevat zijn de functies van de GPS-sporthorloges TomTom Spark 3 en Runner 3 GPS Sports het volgende:

 • Ingebouwde muziekspeler
 • Ingebouwde hartslagmonitor
 • GPS-tracking
 • 24/7 activiteitsbewaking
 • Multisport-modus
 • Route Exploration
 • Activiteitsbewaking over een periode van 3 weken
 • GPS-tracking over een periode van 11 uur
 • Waterproof tot 40 m diep
 • Aanpasbare polsbandjes 
 • Intervaltraining
 • Racemodus
 • Bijhouden van slaappatronen

Dat is heel wat! Kun je niet wachten om dit nieuwste sporthorloge te krijgen? De TomTom Spark 3 Cardio + Music en Runner 3 Cardio + Music kunnen op basis van voorinschrijving worden besteld via www.tomtom.com/fitness voor een prijs van 249 euro inclusief btw. De volledige reeks zal in oktober in de winkel verkrijgbaar zijn.

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − 14 =