Input your search keywords and press Enter.

MisFit Shine: Fitness + Sleep Monitor

MisFit Shine: Fitness + Sleep Monitor

Er was een tijd dat er nog geen sporthorloges en activity trackers waren, maar daar kan ik me nu weinig bij voorstellen. Zonder sporthorloge rennen? Ja prima, af en toe. Maar liever ren ik met een sporthorloge. Ik houd nou eenmaal van statistieken. Het motiveert me. Naast een sporthorloge draag ik sinds een tijdje de MisFit Shine, die je niet alleen vertelt hoe laat het is, maar ook hoe actief je bent geweest en hoe (diep) je slaapt. De Run-way Girls slogan “Sleep-Eat-Run-Have” fun, lijkt voor de MisFit Shine te zijn gemaakt.

Wat is de Misfit Shine?

Kortgezegd houdt Misfit Shine je stappen, je sportieve activiteiten, je afgelegde afstand en je slaap bij. Het fijne is dat je de Shine niet hoeft op te laden. Er zit er een standaard horlogebatterij in, die ongeveer een half jaar meegaat. Bij de Shine kun je verschillende bandjes bij kopen, maar er wordt standaard een polsbandje en een clip meegeleverd. Er is geen echt display, maar lichtgevende stipjes geven de tijd weer en het aantal stappen. Via de site Smartphonehoesjes.nl is de MisFit Shine te bestellen en via smartphonehoesjes.nl heb ik deze Misfit Shine ontvangen. En getest!

MisFit Shine: Fitness + Sleep Monitor

Sleep

Tijdens mijn hoogtestage in Kenia heb ik gemerkt dat (top)atleten veel tijd door brengen in bed. Want tijdens het slapen heeft het lichaam tijd om te herstellen. Bij te weinig slaap gaan de prestaties achteruit. Maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor topatleten, voor iedereen is slaap belangrijk. Voor een betere weerstand en –  niet onbelangrijk- een beter humeur.

Toch is het vaak lastig om genoeg slaap te krijgen. Hoewel ik me elke ochtend voorneem om die avond toch écht op tijd naar bed te gaan, lukt dat die avond erop vaak helemaal niet. Want dan loopt een afspraak uit, of ga ik op het laatste moment nog van alles en nog wat doen, zodat ik weer te laat in bed lig.

Dankzij de Misfit Shine ben ik nu veel bewuster van de slaap die ik krijg. Omdat ik hiervan ook de data te zien krijg, ben ik nu gemotiveerder op wel op tijd naar bed te gaan. Veel andere activity trackers, moet je handmatig in ‘slaapstand’ zetten voordat je naar bed gaat. Als je opstaat moet je de tracker ook  weer uit de ‘slaapstand’ halen. Dat is niet nodig bij de Shine. De Shine herkent automatisch wanneer je in slaap valt en als je wakker wordt. Via de app (beschikbaar voor Android en IOS) kun je de slaapgegevens terugvinden. De Shine meet de “light sleep” en “restfulsleep”.

Eat

Via de app kun je ook een eet dagboek bijhouden. Dit is het enige gedeelte van de app dat je wel handmatig moet invoeren. Elke keer als je een maaktijd of een tussendoortje eet, kun je camera van je telefoon te starten. Zo maak je een foto van wat je eet. De foto wordt vervolgens opgeslagen in je dagelijkse activiteit dagboek. En de tijd wordt erbij genoteerd. Zo krijg je een beter idee van wat – en wanneer- je eet. De app doet verder niks met die foto. Je krijgt geen informatie over hoeveel calorieën in je voeding zit, of welke voedingsstoffen. Dat zou wel echt tof zijn, als dat wel zou kunnen. Maar wellicht komt dat in de toekomst.

Run

De Shine kan al je activiteiten tracken en er wordt in de app aangegeven op welke manier je de Shine het beste kan dragen. Van alle activiteiten doe ik natuurlijk het meest aan hardlopen. Bij hardlopen kun je de shine het beste om je pols dragen. Dat komt goed uit, want dat vind ik het handigst. De Shine wordt geleverd met een rubberen polsbandje waar je de Shine heel makkelijk in kan bevestigen. Het is heel licht en ik voel nauwelijks dat ik het polsbandje omheb. Met rennen is dat prettig, maar vooral ‘s nachts is dat fijn. De Shine kun je ook op andere plekken dragen. Er wordt een clip meegeleverd en zo draag je ‘m heel makkelijk op je schoen of op je kleding.

Have Fun!

Wat ik absoluut een super groot voordeel vind is dat de Shine waterproof is.  Je kunt er tot 50 meter diep mee zwemmen. Dat betekent dat je er dus mee kan douchen, kan zwemmen en surfen. Maar ook andere activiteiten (voetballen, basketballen, tennissen enz.) meet de Shine. Ik fiets elke dag naar het station en ook dat meet de Shine. Tenslotte wordt elke stap die ik zet door de Shine geregistreerd.

MisFit Shine: Fitness + Sleep Monitor

Conclusie

De Shine ziet er vrij futuristisch uit. Maar, ik vind het echt een mooi ding. Het lijkt meer op een sierraad dan een activity tracker. Je kunt de Shine zelfs als ketting dragen. Dat is wel uniek voor een activity tracker. De oprichter van Misfit schijnt bij Apple gewerkt te hebben en dat is qua looks en feel ook echt te merken.

Daarnaast ziet de app er goed uit. De app vertaalt alle data van de activiteiten op een dag in een aantal punten, waarvan je er een aantal per dag moet halen. Je kan zelf je doel en het te behalen aantal punten kiezen. In de app kun je ook nog vrienden toevoegen die ook een Misfit gebruiken. Op die manier zit er ook een ‘wedstrijdelement’ in de app.

Al met al ben ik blij met de Shine. Ik draag ‘m graag en ben elke dag benieuwd naar de ‘score’ van mijn dag.  Vooral het meten van de (diepe) slaap en het feit dat je de Shine niet hoeft op te laden en onder de douche kunt omhouden, vind ik enorme pluspunten.

Ten slotte is de prijs van deze activitytracker erg schappelijk. Voor 69,95 koop je ‘m bij smartphonehoesjes.nl. Op deze site kun je niet alleen terecht voor hoesjes voor je telefoon, zoals dit HTC 10 hoesje. Want -hoewel de naam misschien anders doet vermoeden- ze hebben ook veel leuke Sport accessoires. Dus ook voor de sportievelingen is een bezoekje aan deze website de moeite waard.

MisFit Shine: Fitness + Sleep Monitor

 

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − 15 =