Input your search keywords and press Enter.

De 10: running essentials

De 10: running essentials run-waygirls

De 10: running essentials

Lijstjes zijn leuk. Het is niet makkelijk om een lijstje samen te stellen, want kiezen doet nu eenmaal pijn. Maar dat weerhoudt ons er niet van om op donderdag een vaste rubriek te posten: De 10. Vandaag hebben we onze 10 running essentials op een rijtje gezet.

De 10 essentiële dingen voor het hardlopen. Het antwoord op de vraag waar wij tijdens- en na het hardlopen echt niet zonder kunnen! Mis je wat in het lijstje, waar jij dus echt niet zonder kunt, laat het ons vooral even weten, we zijn benieuwd! Dit zijn in ieder geval onze 10 belangrijkste items:

1. Schoenen

Iedere (beginnende) hardloper krijgt het te horen: goede hardloopschoenen zijn héél belangrijk! Maar het kiezen van goede hardloopschoenen is nog niet zo makkelijk. Er is zo veel op de markt. Het beste is toch om naar een hardloopspeciaalzaak te gaan en daar een loopanalyse te laten maken. Door het aanmeten van de juiste schoenen, kan je een hoop blessureleed voorkomen. Wij hebben onze allebei onze voorkeur voor merken hardloopschoenen. Stefanie loopt op Asics en Brooks. Erlinde loopt op Nike en heeft Asics trailschoenen.

2. Tight

In de winter is een goede tight, een lange hardloopbroek dus, echt onmisbaar. Onze favoriete tights zijn van Asics en Nike. En niet te vergeten onze eigen “Run-waygirls Unstoppable” tights van Runandcasual natuurlijk!

3. Compressiekousen

Vooral tijdens de lange duurloop merk je het voordeel van compressiekousen. De strakke kousen zorgen voor minder beweeglijkheid van de kuitspieren, het zogenaamde ‘bandage effect’. Daarnaast zorgen de kousen ervoor dat de afvalstoffen sneller worden afgevoerd en helpt het dus bij een sneller herstel. Wij hebben allebei compressiekousen van Herzog, die in de winkel moeten worden opgemeten. Je krijgt zo kousen aangemeten met de perfecte pasvorm.

4.  Zonnebril

Als de zon schijnt, dan rennen we allebei met een zonnebril. We hebben geen fancy sportbrillen, maar we lopen met onze gewone zonnebrillen en dat gaat prima.

5. Foamroller

Erlinde zweert er inmiddels bij haar foamroller. Foamrollen na de training helpt veel beter dan alleen stretchen. Je komt sneller af van vermoeide spieren. Door het rollen krijgt je doorbloeding bovendien een stimulans en de afvalstoffen worden gemakkelijker afgevoerd.

6.  Sportbeha

Voor vrouwen is een goede sportbeha van groot belang. Want zonder sportbeha loop je het risico dat het weefsel en de huidstructuren van je borsten beschadigd raken met hangborsten als gevolg.. Aaaaaghh. Dat willen we niet! De running beha van Shockabsorber is een van de meest verkochte sportbeha’s en ook onze favoriet. Maar ook bij Hunkemöller en de H&M zijn prima sportbeha’s te koop. Voor hardlopen is natuurlijk wel van belang dat de beha geschikt is voor extreme intensiteit.

7. Hardloopsokken

We blijven nog even in de ondergoed-sfeer. Met goede sportsokken kun je blaren voorkomen. Stefanie koopt haar sportsokken bij de Hema. Erlinde vindt de sportsokken van Falke de allerfijnste.

8. iPod Shuffle

Stevige muziek is tijdens de lange duurlopen onmisbaar, althans dat vindt Erlinde. De iPod Shuffe is volgens haar The BEST voor hardlopen. Want zo klein en licht. En een mooi geluid, ook niet onbelangrijk. Stefanie loopt trouwens liever zonder muziek.

9. Fuel: winegums

Gelletjes tijdens de lange duurlopen zijn makkelijk, maar niet zo lekker. Stefanie neemt ze eigenlijk nooit. Een alternatief is winegums, en die zijn niet alleen een stuk beter te pruimen, maar ook veel goedkoper dan die dure gelletjes.

10. GPS/ sport horloge

Soms is het heerlijk om te lopen zonder sporthorloge of app, gewoon alleen rennen en niet letten op tijd of wat dan ook. Maar in nagenoeg alle trainingen is het toch wel van groot belang en/of gewoon heel erg leuk om te weten welke afstand je hebt gelopen, met hoeveel hoogteverschil, hoe snel je was en wat je hartslag precies was. Daarvoor is een GPS/sporthorloge toch echt onmisbaar.

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 7 =