Input your search keywords and press Enter.

De 10: Healthy Fast Food

De 10: Healthy Fast Food

Soms is het allemaal wat ingewikkeld om te combineren: Werk, een sociaal leven, sporten, andere hobby’s, relatie, kinderen, familie, huishouden, hardlopen, hardlopen, hardlopen ;), koken, boodschappen én gezond eten. Natuurlijk weten we best hoe we gezond moeten eten, maar soms ontbreekt de tijd en zin om uitgebreid boodschappen te doen, laat staan om uitgebreid te gaan koken. En dan? Dan eten we Fast Food!

Fast Food en gezond klinkt behoorlijk tegenstrijdig. Want ondanks dat Mc Donalds ons graag anders wil laten geloven, zijn die snelle hamburgers/frietjes/salades natuurlijk niet best voor je. Maar er is ook Fast Food dat razend snel op tafel staat, maar wél gezond is. Dit zijn 10 aanraders:

1. Fit-Foods

Vorige week vrijdag mochten wij de koelkast van Timothy, de eigenaar van Fit-Foods, bewonderen. Fit-Foods is een nieuw concept waarbij je een vacuüm verpakte maaltijd koopt. Boodschappen doen of koken is dus niet nodig. Deze maaltijd warm je op in warm water en voilà, je hebt een restaurantwaardige en gezonde maaltijd. De maaltijden zijn speciaal afgestemd op verschillende soorten sporters. De maaltijden zijn eenvoudig via de webshop (coming soon) te bestellen.

2. De Kleinste Soepfabriek

Soep zoals het hoort te zijn. En dat gewoon uit een potje! De kleinste Soepfabriek heeft meer dan 40 soorten die net zo lekker smaken als zelfgemaakte soep. Ze zijn biologisch, dus zonder toegevoegde smaakversterkers. Gooi en wat groenten door je soep en je hebt een volwaardige maaltijd. Eén van de bijzonder smaken van de Kleinste Soepfabriek is de Marokkaanse Harira. Deze soep wordt die in de Marokkaanse wereld o.a. gegeten om tijdens de ramadan de vasten te breken na zonsondergang, een kom soep met een dadel geeft weer nieuwe energie.

3. Zonnatura Quinoa met Olijf en Tomaat

Als je ‘s avonds een (intensieve) hardlooptraining voor de boeg hebt, maar ook niet wil rennen op een lege maag, dan is de Quinoa met olijf & tomaat van Zonnatura een ideale oplossing. Dit is een 100% biologische maaltijd op basis van oergranen, vruchten en groenten. Je gooit het zakje in heet (niet kokend) water, wacht ongeveer 5 minuten en klaar is je pre-run-maaltijd.

4. Zoete aardappel van de Hema

De zoete aardappel zit ook bomvol gezonde vezels en vitamines.  Ook bevatten zoete aardappels bevatten minder koolhydraten dan de gewone aardappels. Van de zoete aardappel kun je heerlijke friet maken in de oven. Maar om die zoete aardappel in frietvorm te krijgen, is nogal een gedoe. Daar hebben we geen tijd voor. Ideaal is daarom de voorgesneden zoete aardappel van de Hema. Salade en een visje erbij bijvoorbeeld en klaar is Kees.

5. Zonnatura Bulgur met quinoa & sesam

Nog zo’n fijne maaltijd in een zakje van Zonnatura. Bulgur bevat veel goede voedingsstoffen en volop vezels. Daarom is het een prima alternatief voor (zilvervlies)rijst, aardappels of pasta.

De 10: Healthy Fast Food

6. AH Groente & quinoa noten

De Rauw­kost­sa­la­de van de Appie op ba­sis van quinoa met no­ten en pit­ten met cupje so­ja-gem­ber-se­sam-dres­sing en een zak­je pis­ta­che-aman­del­mix. Niet biologisch en als je geen toevoegingen wilt, dan kun je de soja dressing beter achterwege laten, maar lekker is het wel. Ideaal als lunch of als lichte maaltijd.

7. Kant en Klaar maaltijden van Marqt

Bij de biologische supermarkt Marqt kun je goede kant en klaar maaltijden krijgen met alleen maar verse ingrediënten, geen additieven/ kunstmatige toevoegingen. Een maaltijd van Marqt is daarom niet langer dan drie dagen houdbaar. We vragen ons af wanneer Marqt eindelijk naar Arnhem komt?!

8. MC2 BURGER  van de Vegetarische slager

De vleesvervangers van de Vegetarische Slager smaken niet als een schoenzool, maar ze zijn stuk voor stuk heerlijk! Te koop in de supermarkt of in de webshop. De MC2 Burger is old school Fast Food in een nieuw vegetarisch jasje. Het recept van de heerlijke Mc Buger met uien relish en hummus vind je hier.

9. AH Groente & freekeh bloemkool

Een fijne frisse salade met freekeh, bloemkool, witte kaas, rucola, hazelnoot, pompoenpitjes en ras el hanout dressing van Albert Heijn. De Dressing is vrij van kunstmatige geur- en smaakstoffen.

10. Biologische Sushi van Phở and Sushi

Pho and Sushi is het eerste Vietnamese restaurant en het enige restaurant met biologische sushi. Er is een take-away dus de biologische sushi neem je mee naar huis. Bel wel op tijd voor je gaat afhalen. Omdat het vers gemaakt wordt, duurt het wel even voordat het klaar is.

De 10: Healthy Fast Food

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + 13 =