Input your search keywords and press Enter.

De 10: Geluksmomenten

Onze hersenen krijgen dagelijks talloze prikkelingen van buitenaf. Dit gebeurt bij het zien, horen, voelen, ruiken en proeven van dingen. Dat zijn de 5 zintuigen die wij als mens gebruiken en die er dus voor zorgen dat wij blij worden, iets vies vinden etc. Als we iets vies vinden krijgen onze hersenen hele andere prikkels dan wanneer we intens gelukkig zijn. Maar waar worden we eigenlijk blij van? Dat verschilt per persoon, maar wij zetten 10 dingen voor jullie op een rijtje.

De 10: geluksmomenten

 1. Hardlopen

  Deze kan natuurlijk niet ontbreken in ons rijtje. Even je hoofd leegmaken, frisse lucht snuiven, je lichaam in beweging zetten en jezelf zomer klaar sporten. Die gedachte alleen al maakt ons blij.

 2. De zon

  O, wat hebben wij jou gemist. Hier kunnen we zo van genieten. De dag begint meteen goed bij het zien van de zon, het voelen van de warmte en het ruiken van de lente. Heerlijk!

 3. Vakantie

  Alleen het uitspreken van het woord geeft mensen al pretoogjes. Vakantie betekent rust, geen verplichtingen, reizen maar vooral leven met de dag. Een ontspannen gevoel voor je lichaam waarop je hersenen meteen op reageren en je blij maken.

 4. Strand wandeling maken

  Stefanie houdt heel erg van zon, zee, strand. Heel erg cliché, maar aan zee komt ze tot rust. Lekker uitwaaien, een strand wandeling maken, de zee lucht, het geluid van de meeuwen…dat is gelukkig zijn.

 5. Surfen

  Erlinde is ook een zon-, zee- en strand fanaat. Maar zij ligt dan liever in het water om te surfen. Iets wat Stefanie ook super gaaf vind maar nog niet kan. Maar Erlinde wil Stefanie best les geven binnenkort 😉

 6. Eten

  Het hoeft niet eens over-de-top culinair te zijn om mensen met eten gelukkig te maken. Stel jij je maar eens voor dat jij dagen lang geen eten hebt en er komt iemand langs en geeft jou een snoepje. Je hersenen vliegen nog net niet je hoofd uit zo blij worden ze. Zo zie je maar weer, wij zijn in Nederland verwend en kennen dit gevoel niet. Wij hebben het al moeilijk als je trek hebt maar je onderweg bent van werk naar huis bijvoorbeeld, alles duurt te lang, je begint prikkelbaar te worden, je begint je aan iedereen te irriteren (op de weg of in de trein). En dat alles omdat jij honger hebt en wilt eten. Zo belangrijk is eten dus om vrolijk te blijven.

 7. Muziek

  Voor iedereen is dat een andere soort muziek, maar bij het horen van muziek die jij mooi vindt, word je gelukkig. Het roept emoties op. De tekst, de melodie, de klanken alles bij elkaar prikkelt de hersenen en je ervaart het als een geluksmoment.

 8. Dansen

  Wij houden van dansen. Of het nou thuis is of op een festival. Stefanie danst het liefst de hele dag door. Vroeger danste ze Hip Hop met alle stijlen die er omheen hangen en ze heeft even breakdance gedaan. Ze is ook weer op zoek naar een dansgroep in de buurt, dus binnenkort gaan Stefanie’s voetjes weer van de vloer.

 9. Lachen

  Na een enorme lachbui voel je je geweldig. Met humor lijken je ‘grote’ problemen een stuk minder groot en met een positieve blik, lijken moeilijkheden ineens een stuk minder problematisch. Veel lachen is goed voor het immuunsysteem. Dit komt doordat je hersenen tijdens het lachen het gelukshormoon endorfine produceren. Endorfine heeft een kalmerend en pijnstillend effect. Lachen is dus echt gezond!

 10. Shoppen

  Materialisme is oppervlakkig en shoppen is niet zaligmakend. Maar dat neemt niet weg dat we van bepaalde aankopen toch echt een geluksgevoel kunnen krijgen. Van mooie nieuwe (hardloop)kleding of schoenen worden wij heel blij!

 

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 2 =