Input your search keywords and press Enter.

Bucket list marathons 2014

Bucket list marathons

Niet iedere hardloper heeft de ambitie om een marathon te lopen, maar HET ultieme hardloopevenement is toch wel de New York City Marathon. Misschien daarom wel de droom van de meeste hardlopers om in New York over de finish te gaan. Maar de New York marathon is natuurlijk niet het enige fantastische evenement ter wereld. Wat te denken van de Great Wall of China Marathon, de Walt Disney Marathon of onze ‘eigen’ populaire Strongmanrun?

(N)Ooit?

Stefanie heeft al een marathon achter haar naam staan (Amsterdam), maar Erlinde nog niet. Nu staat eerst het Super trio op ons programma, maar of we ooit samen een marathon gaan lopen is nog de vraag. Het moet dan wel een bijzondere marathon zijn, want als je ruim 42 km moet lopen, dan wil je ook wel kunnen genieten van de omgeving.

TOP 5!

Wij hebben een top 5 gemaakt van onze bucket list marathons. Staat jouw droom marathon er ook tussen? Of heb je een heel ander bucket lijstje?

1. New York & San Francisco

Stefanie: New York, The BIG city. Een stad die 24 uur leeft, waar ik in mijn dromen woon en werk. De marathon van New York is onder de marathonlopers een absolute MUST. Ik heb voor mezelf besloten na de Super trio geen lange runs meer te doen (voorlopig). Zeker niet verder dan 21 km, wat overigens al een lange run in :P. Maar als ik hier dan weer aan denk dan zou ik mijn belofte toch even doorbreken voor deze marathon 😉

Erlinde: Hoe gaaf New York ook is, liever nog zou ik meedoen aan een marathon in een andere stad in de Verenigde Staten: San Francisco. San Fran schijnt het bruisende van New York en de glamour van Los Angeles te combineren. Het liefst zou ik dan meedoen Nike Women’s Half Marathon. Als slagroom op de taart, krijg je na deze halve marathon wel heel bijzondere medaille. Het sieradenmerk Tiffany & Co maakt al jaren een mooie ketting voor deze marathon.

2. Parijs & Zuid-Afrika

Stefanie: Parijs, de stad van de liefde en ik ben er verliefd op. Ik vind het een geweldige stad. Helaas heb ik er nog nooit hardgelopen, dus waarom dan niet meteen het goed aanpakken. Van deze marathon ga je genieten, de stad trekt je er doorheen.

Erlinde:  In Zuid-Afrika wordt The Big Five Marathon gehouden. Een marathon lopen tussen de wilde dieren in een van de meest spectaculaire Big Five” wildreservaten in Afrika, hoe geweldig!

3. Sydney & Vancouver

Stefanie: Sydney een wereldstad waar ik nooit ben geweest. Een stad die hoog op mijn verlanglijstje staat, dus wie weet loop ik deze marathon ooit ook nog een keer.

Erlinde: Sydney lijkt me geweldig, dus ik ga zeker met Stefanie mee;-). Maar.. ik ben ook heel erg benieuwd naar de Vancouver marathon. Dit is één van de mooiste steden in de wereld en ligt op een geweldige locatie tussen de Rocky Mountains en de Stille Oceaan. De combinatie tussen de fantastische natuur en deze relaxte stad lijkt me perfect voor een marathon.

4. Athene & Mont Blanc

Stefanie: Athene, de stad waar het eigenlijk ontstaan is. Het verhaal gaat terug naar 490 jaar voor Christus. Dus hoe mooi is het als je daar een keer de marathon mag lopen?!

Erlinde: Een marathon met zo’n 2511 hoogte meters, dat is de Marathon du Mont Blanc. En hierbij geldt wel “Be careful what you wish for”, want je zou deze marathon maar echt moeten gaan lopen, gekkenhuis. Maar ja als je dit filmpje dan weer bekijkt, zoooo mooi!

5. Berlijn & Florence

Stefanie: Berlijn, het schijnt een “snel” parcours te zijn. Snel in de zin van makkelijk te lopen, weinig hoogte meters dus vlakke weg waardoor het tempo hoog en stabiel kan blijven. Berlijn is een mooie stad, dus meteen een weekendje weg van maken is zeker geen straf.

Erlinde: Na Rome is de marathon van Florence de grootste van Italië. De marathonroute voert langs heel veel monumenten; het Domplein, Piazza della Signoria en de Ponte Vecchio. Op het Piazza Santa Croce is de finish. Het  is dan wel niet zo’n snel parcours als Berlijn, maar toch is het grotendeels vlak.

You Might Also Like

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + 16 =